Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2009 21:27 - Спорт тото 2. Мистерията на числата. - Част 3
Автор: pitagorid Категория: Бизнес   
Прочетен: 59840 Коментари: 28 Гласове:
0

Последна промяна: 07.02.2011 22:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


В тази част искам да изясня как на практика да се използва тази стратегия от участниците в тиражите на Спорт тото 2. В предишните два части подробно описах идеята на стратегията. Преди за направя следващата стъпка, ще дефинирам няколко понятия, които ще използвам при поясненията по-нататък.

- Закон на разпределението на числата - Така ще наричам статистически изведената зависимост, как хората избират числата, които зачекват при попълването на своите фишове.

- Коефициент на предпочитане на число - Това е отношението на броя на зачекванията на дадено число от участниците в тиража към средното математическо очакване, ако това число се зачерква по абсолютно случаен начин.

- Коефициент на предпочитане на комбинация - Това е произведението на коефициентите на предпочитане на числата, участващи в конкретна комбинация от 6 числа.

- Мощност на тегленето Всяко теглене в конкретен тираж може да се оцени със своята "мощност". Това понятие го въвеждам малко условно, но на практика това означава, колко ще е големината на очакваните размери на печалбите в отделните групи. Мощността на тегленето е 1, когато очакваните размери на печалбите са равни на теоретично изчислените. В предишните публикации се спрях на този въпрос, но тук ще припомня какви се тези теоретично изчислени размери на печалбите.

За джакпота в трето теглене                       - 1 394 048 лв

За джакпота в първо и второ теглене         - 209 107 лв

За петица в първо и второ теглене              - 1 351 лв.

За четворка в първо и второ теглене          - 25,70 лв

За тройка в първо и второ теглене              - 1,97 лв

Мощността на тегленето се определя като реципрочна стойност на коефициента на предпочитане на комбинацията, която е изтеглена от тото генератора. Всяко конкретно теглене си има собствена мощност. Колкото по-голяма е мощността на тегленето, толкова очакваните печалби в отделните групи ще бъдат по-големи. Има още едно понятие, което ще използвам при примерите, но засега няма да се спирам подробно върху него. Ще спомена само, че подобно на понятието "Мощност но тегленето" съществуват "Мощност на петицата", "Мощност на четворката" и "Мощност на тройката".

Всички тези понятия ще ги разясня по-подробно с примери в някои от следващите постинги посветени на тотото.

Най-важната стъпка за прилагането на стратегията е да се изготви "Таблицата на коефициентите на предпочитане” за всичките 49 числа. Това може да го направи всеки сам като влезе в сайта на спортния тотализатор и си избере някакъв тираж за който са публикувани статистическите данни за броя на зачеркванията на всички числа от участниците. Тази информация се намира в страницата „Тиражът в цифри”. Въз основа на тези данни се намира средноаритметичната стойност на този брой за конкретния тираж. После разделяте броя на зачеркванията на конкретно число на средноаритметичната стойност и получаваме текущия коефициент на предпочитане на това число. Така постъпвате с  всички числа и попълвате таблицата. Тази таблица може да се направи за който и да е произволно избран тираж. Но моите наблюдения показват, че таблиците за отделните тиражи поразително си съвпадат и поради тази причина, аз с достатъчно основание мога да ги приема за константи, което е най-неочаквания феномен в тази стратегия. Затова аз наричам тези резултати "Закон за разпределение на числата.” За да не си играете да правите това сами, аз вече направих това предвариделно и ви ги поднасям на готово.

Като база съм взел тиражите 44 и 45 от 2009 и съм съставил тази таблица, която виждате по-долу. Няма смисъл да правите и вие същото, но който желае може да провери верността на моите твърдения, като състави такава таблица за който си иска произволен тираж. Резултатите от таблицата могат по-нагледно да се представят във вид на диаграма, която също виждате поместена по-долу.

image

Таблицата на коефициентите на предпочитане за числата от играта 6 от 49

 image

Кривата на Закона за разпределението на числата за играта 6 от 49

Изследвайки тези таблични и графични данни, могат да се направят много коментари, но аз няма да правя това сега. Ще обясня само как на практика да ползваме тази таблица за целите на стратегията.

В таблицата всички коефициенти на предпочитане на числа по-големи от 1 са оцветени с нюансите на оранжевия цвят. Колкото по-наситен е цветът, толкова по-голям е коефициента на предпочитание. Тези числа по-нататък ще наричам "Горещи" или "Любими". Числата с коефициенти на предпочитане по-малки от 1, са оцветени с нюансите на синия цвят. Колкото по-наситен е цветът, толкова по-малък е коефициента. Тези числа по-нататък ще наричам "Студени" или "Непредпочитани".

За да се възползвате от тази стратегия, логично е да играете със „студени” числа.

И това е точно така. Вземайки в ръка непопълнения фиш погледнете таблицата на предпочитане и си изберене 6 колкото се може по „студени” числа. По този начин ще си осигурите възможно най-големи печалби, ако естествено имате късмет и улучите поне тройка.

Това е всичко, което трябва да направите.

За днес няма да коментирам повече. В някой от следващите постинги ще анализирам по-подробно няколко реални примера и ще изясна някои математически подробности при прогнозирането на вероятните печалби в отделните печеливши групи.

Още веднъж искам да подчертая, че най-ефективно тази стратегия работи при улучване на петица, сред това при улучването на четворка и сравнително най-слабо при улучването на тройка. За улучване на Джакпота страятегията е просто неприложима. Там си е чист късмет, и ако вие улучите шестица най-вероятно ще бъдете единствен и няма да делите печалбата с никого. Един съвет: Никога не залагайте на комбинацията 1,2,3,4,5,6. Тази комбинация е най-популярната комбинация сред участниците. И ако „Дай Боже!” някой слънчев ден тази комбинация се изтегли реално в някой тираж, ще има истинско нашествие на шестици. Обзалаганм се, че ще бъдат поне 100.

Вече знаете всичко или почти всичко за „тайната” стратегия „Как да спечелим повече пари от тотото?” Запомнете едно:

Не си губете времето да се борите срещу тото генератора. Битката с него е обречена. Борете се срещу останалите участници в игрите. Там ви гарантирам сигурен успех.

Пожелавам ви КЪСМЕТ, и ако някой реши да използва тази стратегия реално в играта, нека да ми пише.

С поздрави

Питагор.

П.П. Очаквайте още продължения, но вероятно това ще стане по-късно. Сега ще заминавам на пътешествие из Европа и когато се върна ще пиша пътеписи, както това сторих с пътеписът ми из Румъния.

 



Тагове:   късмет,   мощност,   джакпот,   тото,


Гласувай:
0



1. haralanov - Аха...
12.06.2009 23:35
Мисля,че разбрах.То не е трудно и за разбиране де...
цитирай
2. анонимен - Интересен анализ
14.06.2009 07:43
Анализът е много интересен, ако наистина работеше на практика, нямаше да си публикувате тайните. Защо ли? Защото всички подобни тото стратегии разчитат, че вие ще залагате безкрайно дълго време, а в дългосрочен план всеки играч губи.
цитирай
3. анонимен - Имате грешка в теорията
14.06.2009 07:52
И пак от мен - ето защо човек губи в дългосрочен план. Чисто статистически шансът да уцелите 6ца е 1 към близо 14 милиона, тоест, вие ще печелите веднъж на 14 милиона залагания (да, там има и други печалби, петици, четворки и пр., които могат да ви компесират частично докато чакате големия удар, които засега ще игнорирам - можете да включите тези разсъждения в следващата статия). За да продължа анализа на Вашата теория, аз няма смисъл да залагам, ако Джакпотът е по-малък от 8.5 милиона лева (сумата от залозите на 14 милион комбинации), а подобен джакпот не си спомням да е имало. Вашите статии по темата са приятно четиво и ги изчетох с удоволствие. Поздрави, Георги Велев
цитирай
4. pitagorid - Към #2 и #3
14.06.2009 10:37
Уважаеми г-н Велев
Грешка в моята теория няма. Вие просто не сте схванали това което исках да внуша на любителите на тотото. Ако прочетете внимателно всичките ми публикации за тотото, а те са 7 на брой, ще разберете моето отношение изобщо към този вид хазарт. Аз не играя тото. Занимавам се с анализи на числовите лотарии от чисто математична гледна точка, защото това наистина е една много интересна задача от теорията на вероятностите и по-специално от така наречената „Комбинаторика”. Защо губи човек в дългосрочен план? Ама това съм го казал още в темата „Анатомията на един тираж”. Темата за джакпота изобщо не съм я развивал досега. Наистина ще напиша статия и по-този въпрос. А това за което предлагате да напиша следващата си статия, (за малките печалби), всъщност вече най-подробно съм го описъл. Колкото до това че ще започнете да залагате ако джакпота надхвърли 8,5 милиона, не сте прав. Такъв джакпот е теоретически почти невъзможен. Много по-малко вероятен отколкото в някой тираж да се падне комбинацията 1, 2, 3, 4, 5 и 6. Теоретичния джакпот за трето теглене е 1 394 048 лв. Над тази сума вече се говори, че джак пота е надхвърлил очакванията и може да се счита наднормен. Тези които разчитат на него трябва да започнат да залагат от тази стойност нагоре, а не от 8,5 милиона.
цитирай
5. zemaria - общо
14.06.2009 15:03
взето-известни неща. Изводът е, че участниците в седмичното преброяване на глупаците, наречено тото, сме балъци-как иначе може да се анализира факта, че т.н. студени числа са предимно от 1-30, сиреч, играят с рожденни дати..
цитирай
6. анонимен - отново Велев
15.06.2009 12:06
Прав сте, че на практика натрупването на такъв джакпот е малко вероятно, понеже за джакпота отиват около 15% от постъпленията, или нещо такова. Това обаче не променя факта, че за да съм на печалба в дългосрочен план, аз печеля средно веднъж на 14 000 000 залагания, и съответната печалба трябва да е по-голяма от сумата, която аз ще похарча за залози. Четивото Ви е много интересно. Единственият, който със сигурност печели от всеки тираж, е тотализаторът. Останалите трябва да играят само за удоволствие от дъжд на вятър и сте прав че при подобна стратегия начинът на залагане, който описвате, е по-подходящ. Поздрави, Георги Велев.
цитирай
7. pitagorid - #6
15.06.2009 13:11
Може би не трябваше да озаглавявам по този начин тази тема. "Съществува ли печеливша стратегия при тотото". Още от първото ми изречение е ясно, че аз не говоря за това, как да спечелите повече от това което сте заложили. Това го няма в никоя хазартна игра. Става въпрос , ако имати КЪСМЕТ все пак да спечелите нещо, то това да бъде поне някаква по-голяма печалба. Дето се казва "Ако ще е гарга, поне да е рошава"
цитирай
8. анонимен - blagodaria za statiata
23.06.2009 18:41
Zdraveite. Izviniavaite che ne pisha na kirilitsa, no v momenta imam samo latinitsa. Mnogo vi blagodaria za tezi statii. Sledia vashite analizi s goliam interes. I az ne igraia toto, zatova ne gi sledia ot gledna tochka na pechelivshi strategii i dr. a ot nauchno liubopitsvo. Izobshto tazi ideia, che horata predpochitat opredeleni chisla poveche ot drugi e mnogo interesna ot psihologicheska/sociologicheska gledna tochka. Interesno e 1. che horata opredeleno predpochitat po-malki chisla (spored vashata grafika) i 2. che (kakto vie kazvate) tova razpredelenie e validno za vsichki tirazhi - osobeno tochka 2 e napravo senzatsia! Shte ochakvam s interes i drugite vi publikatsii. Do skoro.
цитирай
9. анонимен - tirazhi s maluk i goliam jackpot
23.06.2009 18:57
zdraveite, pak sum az ot komentar 8. Iskah da vi popitam dali ste sravniavali statisticheski izborat na chisla, kogato jackpota e okolo srednoto nivo i kogato e mnogo po-visok. Misulta mi e che kogata jackpota e v obichainite granitsi (po moi lichni nabliudenia) fishove puskat taka narechenite "redovni" uchastnitsi v tototo. A kogato jackpota e mnogo po-visok v igrata se vkliuchvat nai-razlichni hora, koito inache ne igraiat toto redovno. Ta interesno bi bilo da se proveri dali predpochitaniata kam chislata v dvata sluchaia sa ednakvi? tova bi pokazalo dali "redovnite" igrachi imat po-razlichni predpochitania ot tezi, koito igraiat samo kogato ima goliama pechalba. Ako imate nabliudenia po tozi vapros shte se radvam ako gi spodelite, blagoadaria, Nevena.
цитирай
10. анонимен - системи непълно комбиниране
28.06.2009 13:45
Имам въпрос как се построявят системи с непълно комбиниране?С какви формули?Благодаря предварително!
цитирай
11. анонимен - ---
21.12.2009 21:52

къде оставяте коефициент "мошенници"?не мислите ли,че няколко секунди,след като сте пуснали фиша и някой вече е решил,че това не е печелившата комбинация?всички знаем ,как може да се манипулират топките.вие самият казвате,че хазарта е така настроен,че да няма печеливши.защо не се ходи по градовете,както едно време?тогава няма да има такава манипулация(или ще е много по-малка)и защо фишовете ще се обработват предварително?може би някой ще си върне печалбата,ако не я получи с няколко дни по-рано?за мен Вие сте един от хората,които имат за цел да лъжат другите хора,че могат да спечелят и по този начин да се вдига рейтинга на тотото,който вече не е толкова голям като едно време
цитирай
12. pitagorid - До #11
22.12.2009 09:24
Нямам практика да отговарям на анонимни, но понеже виждам, че статиите ми за тотото се четат много, ще кажа няколко думи относно писанките на анонимен #11.
Не е важно за какъв ме смятате. Но в никакъв случай не съм лъжец. Аз се занимавам през свободното си време със забавна математика и от време на време си правя разни анализи в областта и на тотото и другите хазартни игри. Не играя тото дори когато има голям джакпот. Коефициент "мошеници" не ме интересува. Това могат да го сторят тези, които са неверници и си съчиняват разни измислени теории за измами в тотото. Нямам наблюдение върху тези теории, защото не ме интересуват. А колкото до рейтинга на тотото, наистина след въвеждането на джакпота той силно падна. Това се дължи на драстичното намаляване на стойността на печалбите в по-долните групи на петиците, четворките и тройките. Сега възвращаемостта на залозите е поне два-три пъти по-ниска отколкото едно време при социалистическото тото. За онези, които си мислят за манипулациите ще кажа само едно. Глупаво е да си мислите че има манипулации. Искам само да попитам: "Изкажете поне един основателен мотив, с който аргументирано да докажете, че Спортния тотализатор има причина да прави такива манипулации." Това че държавата ни е мафиозна е друг въпрос. Затова и народът ни е такъв неверник. Тотото не може да бъде източник на някакви особени печалби за мафията. Там не се занимават с такива дребни работи. Но това е друга тема.
И още нещо. Къде съм казал, че от тотото можете да спечелите? Ако беше така, аз щях да съм вече милионер. Когато давате някакъв коментар, поне прочетете по-внимателно всичко преди да се изказвате. ВИНАГИ дебело съм подчертавал, че от тотото НЕ МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИТЕ, ако НЯМАТЕ КЪСМЕТ. Моята теория се базира на това, как да спечелите ПОВЕЧЕ, ако ИМАТЕ КЪСМЕТ.
ЯСНО ЛИ Е!!!
цитирай
13. анонимен - един романтико-математик любител :)
15.02.2010 05:15
Аз бих искал да ви изпратч едно мое "тото произведение" :) Знам че ще Ви се стори смешно и безсмислено, но аз се боря срещу тото генератора с една "тройна" стратегия, и бих казал, че зависимостите започнаха постепенно да се разкриват пред мен.. Вашата идея е логична и ми хареса, но не ми е достатъчна! Аз искам повече от играта! Ако Вие все още проверявате блога си и имате интерес - пишете ми. Моето произведение в едната си част е графично, но не се бях сетил досега да го снимам. Боя се, че е твърде голямо за сканиране :) Но ще Ви го изпратя с удоволствие, да си "разчовъркате" и Вие като мен мозъка :))) За удоволствие, разбира се,...и за малко тръпка :) И-мейлът ми е:
select_bg@mail.bg

цитирай
14. анонимен - анонимен - един романтико-математик любител :)
18.02.2010 02:03
Проверете си пощата ;)
цитирай
15. анонимен - Относно неотдавна повторения тираж в 6 от 42
21.02.2010 12:29
Анализите,които правите във Вашите публикации са доста добри и убедителни. Що се отнася до повторения ,и то непосредствено един след друг,тираж,мога да Ви кажа,че за подобно таково повторение на 5 числа в период от няколко месеца, което е беше преди около 30 години в бивша Югославия, то това теглене бе премахнато от следващия тираж.С голям интерес очаквам Вашето мнение по този въпрос, който с лека ръка в нашата страна бе подминат, за да няма сътресения и наказания по върховете на организаторите на спортния тотализатор. С уважение: Виктор
цитирай
16. анонимен - Scamp - ТОТО 2, и пр.
23.05.2010 10:05
Всичко е късмет за к'ви комбинации става дума. ха ха ха и да смятате и изчислявате няте ли късмет НЕ СТАВА.
цитирай
17. анонимен - Прецизиране на "студените" и "горещи" числа
16.06.2010 15:45
Здравейте, колега Иванов! Казвам се инж. Марушев, строителен инеженер-конструктор, проектант.
Възхитен съм от професионализма и лесно "смилаемият" начин, по който поднасяте информацията! Благодаря ви за идеята, която подхвърляте - да се хване тенденцията в използването на числата от холата, а не да се гони да се преборва машината. Позволих си да доразвия вашата идея за "студените" и "топлите числа". Направих графика за използваните числа от 42-и тираж на 6/49, като за по-просто приех използването на числото 1 за 100%, и от там определих процента на "задраскване" от хората, на другите числа. Графиката разбира се се получи аналогична. Аз обаче я доразвих. Нанесох върху тази графика, линейната графиката на "пълзящата" средна. При това положение се получава извастно разминаване са "горещите" и "студените" числа, които вие получавате. Ясно се вижда, че генералния тренд на използавено на числата е силно низходящ, като очевидно причината за използването на малките числа не е в рождените дни, а е някаква друга....психологическа, може би.
Числата аз ги деля на три групи: "горещи", "неутрални" и "студени". "Неутрални" са числата разположени на линията на "пълзящата средна" или в близост до нея (на малко разстояние), а "топли" и "студени" са съответно числата над и под тази линия на по-голяма дистанция.
Като "студени" определям: 1, 2, 4, 8, 14, 15, 16, 20, 21, 22, 29, 35, 36, 42, 43, 44, 45, 48
Като "горещи" определям числата: 3, 5, 7, 9, 11, 13, 17, 18, 19, 24, 25, 26, 27, 31, 32, 33, 49
Всички останали числа, определям като "неутрални"

Давам линк от който може да погледнете диаграмата: http://prikachi.com/images/123/2231123r.jpg

Успех на всички участници!
цитирай
18. pitagorid - До #17
16.06.2010 17:22
Чудесно г-н Марушев,
Най-после да се намери един човек, който да схване моята идея в дълбочина. Мног съм Ви благодарен.
Писна ми от хора, които и хабер си нямат от математика, как коментират и какви глупости пишат. Аз по принцип не играя никога тото, дори сега при този огромен джакпот. Подробно разказах за идеята, как точно стигнах до нея. И понеже по природа съм математик, отвреме на време се занимавам с такива нестандартни задачи от теорията на вероятностите и човешката психология при игра на числови лотарии. О! Боже! Колко наивници има на този свят.
Сърдечни поздрави
инж. Иван Иванов
цитирай
19. ivantodorov83 - Ако всички вземат да позлват вашата стратегия....
04.08.2010 11:53
и започнат да избират само "студени числа", то тази стратегия не би трябвало повече да работи.
цитирай
20. pitagorid - Да ама НЕ!
04.08.2010 12:38
ivantodorov83 написа:
и започнат да избират само "студени числа", то тази стратегия не би трябвало повече да работи.

Вашето умозаключение е вярно, но за съжаление практически е неизпълнимо. Какво значи "всички". Това са милион участници. Значи ВСИЧКИ трябва да приемат тази теория едновременно. Да! Ама не! Ще я приемат примерно 1000 човека. Това изобщо няма да промени кривата на разпределението. Но дори да приемем, че вашето хипотетично предложение се сбъдне, това в следващия тираж ще промени кривата на разпределението и други числа ще станат студени и стратегията ще продължи да работи с новите "студени" числа
цитирай
21. анонимен - Друга гледна точка
20.05.2012 19:34
Интересна тема. Макар и доста стара. Както казва колегата инж. Питагор :"оставяме настрана тотализатора - той е машина и не може да бъде надхитрена от човек." Абсолютно прав е - от човек не, но от друга машина - да. Какво имам предвид ?
Съвсем възможно е да се направи симулатор на сферата : тегло на топки, размер на самата сфера, земно притегляне, въздушно налягане и множество още фактори. С днешните компютри биха могли да се стратират множество симулатори на един компютър, които да работят паралелно и данните от тегленията да се събират в обща база данни. Тази база данни постоянно ще бъде сравнявана с реалните тегления от минали тиражи и търсене на повтаряща се поредица от познати числа.
Анализът е доста сложен, но не невъзможен. (Тук има един друг вид анализ, който съм нарекъл "BackTracing" но за момента няма да описвам всичко :-)
Биха могли да се осъществят милиарди тиражи за сравнително кратък период от време. Не е нужно да чакате истинският тираж, компютърът ще пуска фишове и ще тегли числа и то по няколко стотин в минута или секунда (зависи от техниката)
Така... Ще кажете че реалният тираж пак е въпрос на късмет. Не съм сигурен :-) Ще му помогнем малко... Пак с достатъчно добра техника и не за много пари, може да се записва всяко теглене по БНТ и кадър по кадър да се следи движението на всяко топче, като така нашите симулатори се самообучават след всеки тираж и коригират параметрите си, които описах по-горе.
След да кажем година работа на симулаторите, самообучение от всеки тираж, предполагане на числа за всеки един и корекция на грешката от неулучените числа, шанса да започнете да целите 6-тица от всеки тираж е огромен :-)
Ако на някои идеята му се струва интересна и би могъл да инвестира в такъв проект, може да си публикува имейла. Аз ще се свържа с него.
цитирай
22. анонимен - Друга гледна точка 2
20.05.2012 21:08
И само още малко от "Кутията на пандора" :- )
За да не си мислите че това е научна фантастика, обяснението е доста просто - сферата може да се разгледа като затворена система от физична гледна точка - точен брой топчета с фиксиран диаметър и тегло, фиксиран размер на сферата, постоянен поток на въздух, и динамична корекция на данните спрямо заснетите кадри. Ще кажете - "Не е достатъчно детайлна картината, че да се заснеме всеки номер на топка". Не е и нужно, всяка топка се следи, като се именува с неизвестно : Х1, Х2....Х49, след изтетгляне на реалните числа картинката се изяснява...
Другото голямо неизвестно е подредбата на топките преди завъртане на сферата - пак не е задължително условие да го знаем. Ако ги подреждат всеки път еднакво - решението е доста по-просто. Ако не - симулаторите ще превъртят всички възможни комбинации за подреждане. Тук намесваме пак "BackTrack" - инга и проверяваме какво се случва в "миналото"....
Това е за сега...
цитирай
23. анонимен - Моят случай
11.06.2012 15:39
Здравейте инж. Иванов (pitagorid),

Написаното от Вас, а именно,"...колкото и да си мислим, че избираме случайни числа при попълването на фиша, вътрешно хората се ръководят от някакви подсъзнателни правила при направата на своя избор." - го осъзнах до голяма степен още преди да прочета Вашите обогатяващи публикации за тотото.

Искам да разкажа какво конкретно направих. Приех, че правилата (логиката) са несъвместими с произволното, от което заключих, че една базирана на логика система (независимо дали това е човешкият мозък или съответен математически алгоритъм) е трудно да генерира истински произволни числа - такива, каквито се теглят в тотото.

Затова използвах истински произволни числа (генерирани с използване на атмосферния шум - виж сайта random.org) и попълних 10 фиша за тото 5/35. Пуснах ги за тиража на дата 17.05.2012г, уцелих 1 четворка (132,50 лв) и 3 тройки х 2,50 лв - общо 140 лв.

В съботата, на 19.05.2012г, отново взех 10 фиша за тото 5/35 и ги попълних с нови произволни числа - в неделния тираж отново уцелих - 1 четворка (117 лв) и 1 тройка - общо малко над 120 лв.

Започна да ми се позамайва главата - мислех си, че все така ще пускам и ще вадя все по 1 четворка.

Продължих да играя и в следващите общо шест тиража до сега, пак с 10 фиша за тото 5/35, всеки път с нови произволни числа. Резултатът е:
24.05.2012г - нямам печалба
27.05.2012г - 2 тройки
31.05.2012г - 3 тройки
03.06.2012г - 2 тройки
07.06.2012г - 2 тройки (едната тройка със съседно за четворка - имах 1, 4, 6, 15, а се изтеглиха 1, 4, 6, 16)
10.06.2012г - 1 тройка

Мисля си, че такива истински произволни числа дават някакво предимство или просто се бъркам и всичко си е било до шанс?

Моля за коментар.
Може да ми пишете и на tortorochev@abv.bg
цитирай
24. pitagorid - До #23
11.06.2012 17:42
Според мен няма никакво предимство при подбор на числата по този начин. Няма стратегия в тотото която да дава предимство.Това е основен постулат и няма какво да го коментираме. Това че сте улучили някакви печалби си е до шанс.
Това мога да кажа.
с поздрави
цитирай
25. анонимен - комбинация
20.08.2012 14:19
"Един съвет: Никога не залагайте на комбинацията 1,2,3,4,5,6. Тази комбинация е най-популярната комбинация сред участниците."
Хммм, от къде идва това твърдение?
Силно се съмнявам да е така, по простата причина, че за хората, които не са много на ти с теория на вероятностите е много трудно да възприемат факта, че вероятността да се паднат 6 поредин числа е абсолютно същата, както и да се падната които и да е други 6 числа.
цитирай
26. pitagorid - До # 25
20.08.2012 16:54
Това твърдение е лично мое. А как съм го установил е много дълго да го обяснявам. Ще кажа само, че преди повече от 20 години в Стара Загора имаше депо, където се балираха старите фишове, които се "унищожаваха" при изтичане на срока им за валидност. Балираха хартията на големи бали. Но при транспортирането на фишовете от центъра за проверка (имаше и продължава да има такъв в Стара Загора) много от фишовете се разпиляваха по пътя. Та по този начин бях събрал по пътя над 5000 стари фиша. И съм ги преглеждал всичките. И именно тогава установих, че сред тези 5000 фиша имаше поне 10 с попълнена комбинация 1,2,3,4,5 и 6. Оттогава досега със сигурност мога да кажа, че нищо в психологията на тото маниака не се е променило. Затова смея да твърдя, че тази комбинация колкото и нелогично да звучи е най-популярната сред участниците. Виж примерно 11,12,13,14,15 и 16 едва ли се среща толкова често, но за първите 6 числа е така.
цитирай
27. анонимен - В България всичко е възможно...
30.08.2012 23:48
Тази сфера едва ли е генератор на случайни числа. Преди тиража се прави компютерен анализ на пуснатите фишове ,базата данни се трупа в реално време от регистраторите в тото пунктовете към централния сървър на тотализатора.Сферата е хитро произведение на някой "майстор" и комбинациите които излизат не са пуснати от никой.Това обяснява тези феноменални джак поти. Още по вече че, тези нераздадени пари дават добра лихва...Старото ТОТО беше по справедливо по отношение на участниците и печалбите радваха окото. Това че много неща са вече са технически възможни вече ме карат да твърдя написаното.По скоро много по вече бих вярвал ако някое детенце вади топките след като нвкакъв ПРОСТ и виден механизъм ги разбърка достатъчно.А това което е сега си е чист ментърджилък...
цитирай
28. gabuh4u - :)
27.05.2013 02:15
Малка промяна в диаметъра на топките е по-недоловима от колкото удар в грамажа. И аз рядко играя заради опцията "параноя" в човешката природа, но системата може да хвърли светлина ако се комбинира с подобен анализ върху най-често избираните числа за периода, ако клонят към "студените" зони то се поражда съмнение за "бягане" по периферията от страна на човешкия фактор в теорията на случайността.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pitagorid
Категория: Други
Прочетен: 3332019
Постинги: 158
Коментари: 1059
Гласове: 3831
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031