Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2010 12:35 - Внимание! Джакпотът ще бъде опорочен!!
Автор: pitagorid Категория: Бизнес   
Прочетен: 31571 Коментари: 35 Гласове:
21

Последна промяна: 15.06.2010 12:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Внимание! Джакпотът ще бъде опорочен!!

Дами и господа!

Джакпота достигна рекордни стойности. Това доведе до истерия, която обхвана както обикновения участник така и средностатистическия български гражданин, който по природа си е неверник.
Медиите също надигнаха вой. Започнаха какви ли не коментари на врачки, математици, професори, психолози. Страстите се нагорещиха до червено. Очаква се най-голямата измама в тотото да се осъществи.
Аз като автор на поредица от публикации за тотото съм длъжен да кажа и своето мнение.
Истината и заблудите около джакпота:

1. Това, че джакпота достигна невиждани стойности, е съвсем нормално явление. Опитът да се манипулира общественото мнение, че има нещо гнило, донякъде се увенчава с успех. Аз обаче смея да твърдя, че няма нищо ненормално. Причината за високите стойности се крие в една елементарна истина. От 24 април отпадна второто теглене в тиражите. Цената на залога обаче остана същата - 0,60 лв. Нещо повече, в поредица от няколко тиража залогът дори е по 1,00 лв. Това се отрази благоприятно за бързото натрупване на голямо количество пари. Обикновено джакпота трябва да пада приблизително на 15-20 тиража. При нарастването му обаче броя на пусканите комбинации в един тираж бързо нараства и това ускорява падането му. Но тъй като всяко теглене е самостоятелно събитие, независещо по никакъв начин от предишното, падането на джакпота при всеки отделен тираж е около 20-25% (зависи от броя на участвалите уникални комбинации в тиража). Така например в тираж 46 броя на участвалите уникални комбинации е 3 152 197, което представлява 22.54% от всички комбинации. (справката е от сайта на спортния тотализатор). Следователно вероятността да падне джакпота е била 1 към 4,4. В предстоящия тираж вероятността да падне джакпота ще е приблизително същата. Следователно надеждата това да стане е едно към четири. И така нататък. При всеки следващ тираж вероятността ще е все същата. Докато някой ден събитието се случи и джакпота падне
.
2. Това че някой ден това ще стане, съмнение няма. ОБАЧЕ!!!
Всички вече забелязваме, как се подготвя голямата измама, която ще стане (предполагам). Медиите започнаха масово да ни зомбират, че ако джакпота падне, то няма да е само една шестица, а няколко, поне три. Чуха се предсказания от врачки, че това ще е точно така. Някакви "математици-професори" измислили тайна формула как да се предскажат числата. И понеже тази формула ще я приложат много хора, ще има и много познали шестица. Това са фантасмагории. Няма в природата начин, чрез който да се предсказват физически случайни събития, каквито в случая се явява и тотото. Наблягам върху понятието "физически", за да подчертая, че това са събития, които не са подвластни на разума. Но, ако наистина човек се опитва да манипулира такива събития, тук горното правило не важи.
О!! Виждате ли дами и господа, какво ни внушават. Ще има много шестици и джакпота няма да е само за един човек, а за "няколко".
Запомнете това!! НЯКОЛКО.
Виждате ли къде се крие "Ключът за бараката"??!! Ще има няколко шестици и огромния джакпот ще се дели между няколко участника.
Дами и господа!! Ако това стане!! Вече трябва със сигурност да се съмняваме. Повярвайте ми. Това не трябва да се случва, защото е наистина малко вероятно. Не може 15 тиража да няма шестица и изведнъж три, четири или повече. За две шестици бих се съгласил с известно съмнение, но за повече от две, дори и аз неверника, не бих се съгласил.
Какво ще е обяснението?
Официално ще има наистина един, който реално ще е познал шестицата. Останалите, които ще делят с него джакпота обаче, ще бъдат добавени манипулативно. Как ще стане това, и господ няма да разбере, но ако това наистина се случи, просто няма да има никакво друго обяснение.
Нека направя едно пояснение. Някой може да ме атакува, че това със шестиците, вече веднъж се случи в 6 от 42. Тогава в два последователни тиража се изтеглиха еднакви числа. При първия тираж нямаше позната шестица, а във втория имаше 18 шестици. Тогава се вдигна голям скандал, за това. Но тогава, уверявам ви нямаше нищо скандално. Има много участници, които играят една добре позната стратегия, да пускат буквално едно към едно излезлите числа в предишния тираж. Тогава се случи точно това и дори се учудвам, че шестиците са само 18, а не повече. Същото ще стане и ако не дай-си боже в следващия тираж се изтеглят числата 1,2,3,4,5 и 6. Уверявам Ви и в този случай ще има огромно количество шестици - поне 20. Но това са психологически особености на човека. В нормалния случай обаче, познаването на повече от една шестица в едно теглене е просто практически невероятно (въпреки, че е възможно). За повече от две шестици, просто забравете, че е станало "без човешка намеса отвътре".
Пиша този постинг днес, за да предизвестя "българина-неверник", че да се случи това е много вероятно. А когато се обърне колата, пътища много. Това е само една моя прогноза. Дано не съм прав, защото окажа ли се прав, прошка за тотото няма да има!!
Бъдете бдителни. Запомнете едно:
МАНИПУЛИРАНЕТО НА ГЕНЕРАТОРА С ТОПКИТЕ НЕ Е ОТ РЕШАВАЩО ЗНАЧЕНИЕ. ТАМ АЗ ЛИЧНО СЪМ УБЕДЕН, ЧЕ НЯМА МАНИПУЛАЦИИ.
МАНИПУЛАЦИИТЕ , АКО ГИ ИМА , ЩЕ БЪДАТ СЛЕД КАТО ПАДНЕ ДЖАКПОТА, И ТО ТОЧНО АКО СЕ СЛУЧИ СЪБИТИЕТО В ТИРАЖА ДА СЕ ПАДНАТ ТРИ ИЛИ ПОВЕЧЕ ШЕСТИЦИ. ДОРИ ДВЕ ШЕСТИЦИ, ВЕЧЕ ЩЕ ГОВОРЯТ, ЧЕ НАИСТИНА ИМА НЕЩО ГНИЛО В ТОТОТО В БЪЛГАРИЯ. (Както впрочем и навсякъде другаде!) 



Гласувай:
21




1. анонимен - невероятно е
15.06.2010 14:22
Невероятно е
цитирай
2. анонимен - относно джакпота
15.06.2010 21:55
Там където има много пари няма морал! Парите са господар на няколко милиона години еволюция - човека! Колко жалко. АЗ МРАЗЯ ПАРИТЕ, ЗАЩОТО ТЕ СА НЕОБХОДИМО ЗЛО И ТАКА ЩЕ БЪДЕ. Ако човек чака на тотото за по-добър живот , то той е 100% наивник.Аз участвам с една колонка за 60 ст. калкото да съм в играта.
цитирай
3. анонимен - относно тотото
15.06.2010 23:44
аз ще кажа моята истина за тотото- огромен сървър работи и изчислява кои числа да се истеглят с гаранция ,че съответната комбинация до момента я няма на лице ,грамажът и диаметърът на топчетата гарантиран ли е ?- и от кого и защо всички са бели ,а не с различни цветове и нюанси ?????????????????
цитирай
4. анонимен - Нищо ново не казваш,
16.06.2010 00:28
в последните години ,откакто въведоха компютрите,печалбите се манипулират и това е ясно ,не е ясно кой прибира големите пари.
цитирай
5. анонимен - преди
16.06.2010 00:47
тегленето на числата ТЕ разполагат с цялата информация за всички пуснати фишове...нататъка е лесно :)
цитирай
6. boristodorov56 - Абсолютно правилно и точно!
16.06.2010 09:07
Абсолютно правилно и точно!
цитирай
7. milionche - И аз ще кажа:
16.06.2010 09:46
"СЕФТЕ!". Извинете на небългарската дума...
цитирай
8. анонимен - Джакпотът може да зависи и от друго
16.06.2010 11:01
Преди година и нещо съвсем случайно се запознах с двама ентусиасти, които поддържаха онлайн "врачки" за числата от предстоящия тираж. Ако се не лъжа единият сайт беше този http://htk6ot49.hit.bg, а другият http://bgtoto.com. От разговора с тях останах с впечатлението за три неща, които до този момент не ми бяха правили впечатление:

1. БеГЕТотото обясняваше, че когато джакпотът се натрупва, общо взето разпределението на числата е доста далеч от нормалното. Като суми, като четност, като области...

2. От статистическа гледна точка е малко, но очевидно по-добре, да се играят повечко числа от последния тираж. Защо е така, обяснение не получих. Просто статистическо наблюдение от време оно! Нищо чудно нещата да се насочват и към нормалното повторение на всички числа от предишен тираж. И според двамата специалисти това е математически оправдано! В смисъл на пейаут.

3. Според хактотаджията имало сходни навици на игра на участниците в тотализатора, които също така са далеч от нормалното разпределение - играят се едни числа, не се играят други. Тогава стана въпрос, че печалбите са по-малки, когато повечко от изтеглените числа са: 3,4,5,6,7,... и доста по-големи при изтеглени повечко числа от 40 до 48. Хактотаджията даже обясняваше за някакви не много сигурни за него закономерности, но все пак видими, от двойки и тройки числа.

Това по математическите въпроси. А що се отнася до организацията, до опорочаването, то там нещата са си ясни. Просто никой не го печели, никой не го печели, никой не го печели и изведнъж един - ХОПППП. Е, точно тогава се появяват още няколко "служебни" печеливши. Точно така и аз вижадам падането на рекордния джакпот.
цитирай
9. hristo27 - Възможно ли е такъв вариант? С...
16.06.2010 12:38
Възможно ли е такъв вариант?
Спортният тотолизатор е подчинен на МФ. Последното от своя страна е огледалото на Републиканския бюджет.
Обявява се спечела 1 шестица от .............лв. След като няма кой да потърси тази печалба, сумата отива в бюджета, от където една малка част ще се разпредели по предназначение, а по-голямата част си остава там. Все пак криза е!
Дискът с пуснатите фишове за тиража се изтрива и всичко пито - платено. Ама нали има комисия при теглене на тиража? Да, ама това става в България, дами и господа!
цитирай
10. legriv - Без думи...
16.06.2010 13:17
Направо не знам какво да кажа. Сигурно е очаквано покрай много пари да се появяват всякакви коментари. Обаче това ми идва в повече. Значи шансът да се падне 1 шестица от една комбинация е 1:14 милиона, а шансът да са 2 или 3 - минимален? При толкова малки числа увеличаването на порядъка с 1 цифра е пренебрежимо малко - дали шансът е 1Е-10 или 1Е-11 няма практическо значение.

Не това обаче ми направи такова впечатление. А напротив, тази непреодолима нужда да се търси измама и лъжа. Защо не можете да проумеете, че нещо в този свят все пак може да е истинско? Защо трябва всичко, към което гледат повече от двама човека, да е фалшиво? Защо винаги отрицателното се слага на преден план? Вместо да се радваме за 18-те човека, които уцелиха шестицата от онова повторно теглене на същите числа и вместо да се забавляваме, че такова нещо се е случило, седмици наред по всевъзможни телевизии и медии всякакви хора смятаха, обясняваха как това било невъзможно и измисляха световни конспирации. И сега, какво - телевизиите са в някаква комбина с тотото и когато някой все пак спечели, ще си номинират още 3-4 човека със същите числа, така че да разделят печалбата?! Направо нямам думи. Все едно виждам как 5 човека се издигат малко от нивото на останалите, та било то и в смисъл на пари, и останалите 1000 веднага ги дърпат назад - "не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле".

Дано малко повече хора започнат да гледат настрани и напред, а не само към паничката на тези до тях, защото иначе всеки коментар ще завършва с "Да, ама това става в България" (явно живеем в някакво магическо място, където всичко може да се случи, но не и някакво съвсем обикновено статистическо събитие). А следващия път, когато започнете пак да измисляте конспиративни теории около това защо едни кокошки снасят яйца с 1 жълтък, а други - с 2, замислете се, че може би това просто е нормално и е така и не може да бъде обяснено с другарчето отсреща, което дава на едните с 2.3 грама жито повече. No offence
цитирай
11. tomov8 - Тото мошеници
16.06.2010 13:29
Самият факт че бившата шефка на тотото си направи медейна империя, непрозрачното "печелене" на джакпотите, и непрозрачното изразходване на останалите пари е достатъчно показателен за българското ТОТО. Държавна пирамида за източване на пари. Също като всички държавни и общински фирми.
цитирай
12. pitagorid - До #8
16.06.2010 13:29
Господине,
Не ви познавам, а и не сте дали никакви ваши координати. Щях да ви отговоря по-задълбочено. Въпреки това обаче, оставам с впечатлението, че вие изобщо не сте прочели всички мои публикации, свързани с тотото. Направете си труда да сторите това и от там ще разберете всички отговори, за които говорите тук. Ще кажа само, ако не сте разбрали все още, че статичтиката в тотото е абсолютно безсмислено занимание. Това, кои числа се излизали по-често и кои по-рядко, кои чесла са излизали в последните десетина тиражи, кои числа не са излизали през последните примерно 20 тиража и т.н. и т.н. Всичко това е пълна заблуда и който твърди, че статистиката помага, е пълен невежа по тия въпроси. Разберете едно единствено нещо. ВСЕКИ ТИРАЖ Е АБСОЛЮТНО НЕЗАВИСИМО СЪБИТИЕ ОТ ВСИЧКИ ПРЕДИШНИ ТИРАЖИ И НЯМА НИЩО ОБЩО С ТЯХ. Не мога да разбера, защо интелигентни хора не могат да прозрат тази толкова елементарна истина. Тото генератора е бездушна машина и няма никаква памет, за да помни какво е изтеглил предишното теглене. Това са независими физични случайни събития, нямащи абсолютно никаква връзка. Воденето на статистика в тотото е едно масово недоразумение и голямо заблуждение. По третата точка от вашето питане обаче твърдението на тото хакера е доста вярно. Точно по тези въпроси ще научите много подробности от моите публикации.
Ако имате после допълнително въпроси, можете да ги зададете директно на моята електронна поща, която е посочена в тези публикации.
Искам, обаче да ви помоля, да задавате интелигентни въпроси, а не просто така "да питам".
С приятелски поздрави
Иван Иванов
цитирай
13. pitagorid - hristo27
16.06.2010 13:33
Да! Такъв вариант също е възможен, но според мен малко вероятен. Много е рискован, да не го усетят журналистите, че тогава ще стане голям скандал. И едва ли Финансовото министерство ще тръгне да върши такива глупости за попълването на бюджета с някакви си мижави 5-6 милиона.
Благодаря за добрия коментар
цитирай
14. pitagorid - legriv
16.06.2010 13:51
Като прочетох вашия коментар, останах с впечатление, че ме обвинявате в нещо, което не съм направил. Аз не искам да мислите, че се съмнявам в коректността на спортния тотализатор. Напротив, ако прочетете моите публикации за тотото, ще видите, че аз упорито навсякъде съм защитавал тезата, че в тотото няма манипулации. Това което написах е превантивна мярка. Един тест за това, дали наистина в тотото има манипулации. Затова аз описах една прогноза, която ако наистина стане, това вече определено ще показва, че в тотото наистина има манипулации. Затова и така завършвам. Бъдете Бдителни, това да не се случи, защото ако се случи, за тотото няма да има прошка.
Колкото до вероятността да се паднат две шестици, вместо една не казвам че не е възможно, но е примерно 20 пъти по-малка. За три шестици пък е практически нищожно малка вероятност. Затова казвам, че в този случай, вече и аз неверника ще започна сериозно да се съмнявам. Защо мисля така, ще ви обасня конкретно ако ми пишете на личния ми електронен адрес (виж по-горе)
Благодаря за коментара
цитирай
15. анонимен - @
16.06.2010 16:07
@legriv

Първо, повторението на една комбинация в две последователни тегления, без повторение и на подредбата, си е долу-горе квадратът на вероятността да се падне веднъж. А това е наистина невероятно малко число.
Второ, не ми е забавно!

@pitagorid

Отдавна следя блога. Чел съм и теориите за тотото. Като че ли не разбрах какво ви подразни!?

ВСЕКИ ТИРАЖ Е АБСОЛЮТНО НЕЗАВИСИМО СЪБИТИЕ ОТ ВСИЧКИ ПРЕДИШНИ ТИРАЖИ И НЯМА НИЩО ОБЩО С ТЯХ

Напълно съгласен съм с това. Просто моите събеседници коментираха нагласите на играчите и влиянието на тези нагласи върху явлението джакпот. Факт е, че когато джакпотът се натрупва, то разпределението на числата е далеч от нормалното. Повечето играчи балансират фишовете си. Това обяснява всичко по точка първа от моя коментар.

Тото генераторът е бездушна машина.

И с това съм напълно съгласен! Но играчката на хактотаджията показва точно това. Показва нормалното разпределение с най-елементарни средства - изброяване.



Димитър Тодоров, София
цитирай
16. pitagorid - До #15
16.06.2010 16:35
ОК г-н Тодоров,
Всеки има свое мнение. Затова аз оставям последния Ви коментар без коментар. Искам само да разбера, какво разбирате под понятието нормално разпределение. И за кое точно розпределение става дума. За разпределението на числата, които излизат от тотогетератора, или за разпределението на числата с които участниците играят. Ако е за второто разпределение, джакпота не влияе. И при малък джакпот и при огромен джакпот, емпиричната крива на разпределението според моята теория се оказва удивително постоянна. Имам два постинга посветени на този въпрос.
Благодаря за вниманието.
цитирай
17. minchomin - " Няма в природата начин, чрез който да се предсказват физически случайни събития",
16.06.2010 16:44
Колега, да знаеш, случайни събития НЯМА!!! Случайни събития има само в "Теорията на вероятностите". Така, че каквото и да стане, то не е случайно. Запомнете пък това!!!
цитирай
18. анонимен - @pitagorid
16.06.2010 17:41
Ха, и аз точно за това се замислих последния час. Какво разбираме тук пишещите под понятието нормално разпределение? Явно оттук идват неразбирателствата ;)

Под нормално разпределение разбирам равна вероятност за всички числови комбинации в игрите на БСТ 6 от 49 да речем.
Под нормално разпределение на четни и нечетни числа в същата игра разбирам в един фиш да има от две до четири четни или нечетни числа.
Под балансиране на фишове на играчите разбирам, че повечето участници умишлено играят 2 до четири четни, респективно нечетни числа, които са над 80 процента от случаите, и пропускат по-малко вероятните отклонения – без четни и нечетни например, които са 2-3 процента от случаите.

В отговора към legriv под повторение имам предвид повторението на дадена комбинация следващите 2-3 тиража, както legriv е написал. Да речем, че е дадена комбинацията 1,2,3,4,5,6. Каква е вероятността тя да се повтори в следващото теглене на 6 от 49? Едно на 14 милиона. Вероятността да се повтори в следващите две тегления (и в следващото и в по-следващото) – на квадрат.

Под навици на играчите разбирам това, което вие наричате предпочитание на числа.

Следва продължение...
цитирай
19. pitagorid - minchomin
16.06.2010 17:44
"Колега, да знаеш, случайни събития НЯМА!!! Случайни събития има само в "Теорията на вероятностите". Така, че каквото и да стане, то не е случайно. Запомнете пък това!!!"
Цитирайки този ред, мога само да се усмихна и да го подмина без коментар. Това е ваше лично мнение. Не знам как бихте нарекли събитие като следното: Вървите си по улицата и върху главата Ви пада метеорит и "без Вас". Ако сте привърженик на някоя "мистична наука" оправдавам Вашите думи. Все ми е едно какво мислите за случайните събития. Аз винаги имам една формулировка, която казвам в такива случаи. "И какво от това, че мислите така?" Аз също си задавам един такъв въпрос. "И какво от това ,че не споделяте моите възгледи". :))))
Блатодаря за интересното заключение за случайните събития. Няма нужда да го помня, то с нищо не променя нещата.
цитирай
20. анонимен - ...
16.06.2010 18:05
Съжалявам, мигна ми токът и не знаех колко ще устиска UPS-а.

Да, предпочитанията на играчите не зависят от обема на натрупания джакпот. Но самото натрупване на джакпота е в резултат на тези константни във времето предпочитания и временно неудовлетворяващите ги изходи от БСТ. Но всъщност вие това добре го обяснихте в по-старата тема за стратегията.

@minchomin

За всичко има първопричина, в това число и за случайните неща. Но когато не можем да познаем в цялата му дълбочина процеса, физичният процес ТОГАВА КАКВО ДА ПРАВИМ!? Ами тогава правим нов модел, нова теория по метода на черната кутия и предполагаме изходите в зависимост на определени наблюдения. Да, това е цялата теория на вероятностите, но интересното е, че не е само там. Замислете се за химията на Менделеев. В първия си вариант тя е точно същия тип модел. Ами замислете се за атомната физика, модела на Бор и т.н.

Да, в природата няма случайни събития, но няма и сигурна теория, която да познава закономерностите им :)

Но все пак имаме наука и техника. Нали?
цитирай
21. pitagorid - До # 18
16.06.2010 18:13
Вече разбрах, какво разбирате под понятието разпределение на числата.
Вашето разсъждение е точно. Така го разбира и аз. Това обаче важи за тото генератора. За бездушната машина. Когато обаче става въпрос с какви числа играят хората, тази формулировка изобщо не важи.
Това дето твърдите, че при голям джакпот играят много хора и логично е да става "балансирано" попълване на фишовете, за съжаление изобщо не е вярно. И при малък брой участници и при огромен брой участници, психологията на попълването на фишовете от участниците, остава удивително постоянна. Вижте моя постинг посветен на този въпрос. http://pitagorid.blog.bg/biznes/2009/11/06/pechelivshata-strategiia-v-toto-2-v-usloviia-na-goliam-djakp.430522
За legriv
Това което искаше да каже legriv и аз не го разбрах. Така както вие сте го разбрали, заключението ви е вярно. За две тегления, ако първото вече е извество, вероятността е около 1 на 14 милиона. За три последователни тегления, вероятността е 1 към 14 милиона на квадрат и т.н. Но според мен legriv имаше нещо друго предвид. Каква е вероятността в един единствен тираж да бъде улучена само една шестица, каква е вероятността да бъдат улучени две шестици, каква е вероятността да бъдат улучени три шестици и т.н. Според така формулираната задача при условията на този голям джакпот в България вероятностите са следните.
Вероятността да се улучи една шестица е приблизително 17%.
Вероятността да се улучат две шестици е приблизително 3%
Вероятността да се улучат три шестици е приблизително 0,1%
Горните вероятности съм ги изчислил на базата на статистическите данни взети от сайта на спортния тотализатор за 46 тираж от 2010 на спорт тото 2 - 6 от 49.
Ако някой има някакви съмнения или други мнения, може да ги сподели тук, да ми изпрати лично съобщение или с писмо на електронната ми поща.
цитирай
22. minchomin - pitagorid - minchomin
16.06.2010 20:25
pitagorid, Ни най-малко имам намерението да ви поучавам или да ви налагам да ми вярвате това, което ви казах в първия коментар. Всичко е въпрос на свободен избор от всеки, за всичко, но сега повтарям и пак ви казвам, че "случайни събития няма" и, че всяко следствие си има причина и обратно. Та вие сам казвате "Внимание! Джакпотът ще бъде опорочен"!! Добре, защо ще бъде опорочен? Ами защото има някаква причина, т.е. някой ще вземе такова решение?
Това случайно събитие ли е? Не е! Тогава защо отричате. Нещо друго, аз действително съм привърженик, както казвате, на "Мистична наука", но пак задавам въпрос. Вие откъде сте сигурен, че науката, която изучаваме в учебните заведения е точна? Сигурно сам разбирате, че много неща от нея подлежат на съмнение. И друго, нима вашето съзнание не е склонно да допусне, че е възможно да има друга наука, която да не съвпада с официалната. Ще се съглася с вас, ако докажете противното на това мое твърдение.
Нямам повече коментар. Желая ви успех в тото 2.

цитирай
23. анонимен - Да погледнем в историята
17.06.2010 11:48
Нека припомним статистиката. Някъде, в периода 1994-1996 един доста солиден за онова време джакпот беше спечелен от доста повече от 3 познали. Тогава никой не зададе въпросите, които сега обсъждаме. Ако нещо се е случило вече веднъж, то най-вероятно може да се случи пак, при същите съмнения.
Между другото в слуха, че джакпотът ще се разпредели между 3-ма има сериозен маркетингов ефект. На мен, например ми хрумва безумната идея да пусна 3 еднакви колонки за да не го деля с други. Това, реално, е повишаване на приходите за Спортният тотализатор при непроменена статичстическа вероятност джакпотът да падне. Ако бях шеф на тотото щях да инвестирам известна сума в подобни слухове...
цитирай
24. rebu - Спортен тотализатор
17.06.2010 12:20
Според правилата на тотото приходите от залаганията се разпределят така: 50% за спорта; от останалите 50%: % за технологични разходи - пунктове, заплати, реклама, тв права и др.; останалото за печалби в 4 равни групи, за позналите 6, 5, 4 и 3 знака и за тотожокера. Когато са повече тегления, респективно разделни и на броя на тегленията. Тук се занимаваме само с едната под-подгрупа. Дайте да попитаме "спортния тотализатор" - Къде са парите от първата група? Тези 50%, които изчезват в момента на залагането. Къде са залите, стадионите, националните отбори, международните турнири, хилядите деца спортуващи за здраве и пр...?
цитирай
25. pitagorid - До #23
17.06.2010 12:47
Това, което казвате е точно така. Впрочем именно този факт ме наведе на мисълта, че много е вероятно тази ситуация да се случи отново. Тогава никой не си зададе тези въпроси и всичко си мина и замина. Но след като чух по телевизията и други медии, включително и по интернет, че се очакват минимум три шестици, веднага ми светна, че се води тиха подготовка на масовия участник, че това "сигурно" пак ще се случи и да не останем изненадани. Затова веднага седнах на напиша този превантивен сигнал, че ако наистина това се случи, пропагандата е целенасочена и съмнението за манимулация многократно нараства. Някои ме упрекват, че нарочно насаждам недоверие към спортния тотализатор. НЕ! Нямам такова намерение. По-скоро това е тест към самия тотализатор. Вече по-горе писах, че вероятността на падне джакпота с една шестица е около 17-20%. С две шестици, вероятността пада на 3%. Това означава, че не е невъзможно, но вероятността е 6-7 пъти по-малка. За три шестици, вероятността е 1 към 1000. Това е вече много малко, за да се случи на практика. Ще дочакаме до довечера и ще видим какво ще се случи. Всичко все пак зависи от мощността на тегленето, т.е какви числа ще се изтеглят във второто теглене. Ако се паднат "горещи числа", бих приел двете шестици. Но три са твърде много, за да го приема с лека ръка без съмнение.
Дано не изляза лош пророк и ще се радвам да не стане така, както прогнозирам.
За участниците в тотото Успех! Аз не играя тото и само ще гледам сеира.
С поздрави
Иван Иванов
цитирай
26. petiof - propuskame
17.06.2010 13:15
po-ngore dobre be6e kazamo za mediinata imperiq na biv6ata 6efka na totalizatora. tova e alfata i omegata na diskusiqta. uvajavam matematikata no tuk osnoven e 4ove6kiqt faktor.da me prostqt Gaus i Pitagor.
цитирай
27. анонимен - Иване,
17.06.2010 14:34
цитирам те: "Но тъй като всяко теглене е самостоятелно събитие, независещо по никакъв начин от предишното, падането на джакпота при всеки отделен тираж е около 20-25% (зависи от броя на участвалите уникални комбинации в тиража). Така например в тираж 46 броя на участвалите уникални комбинации е 3 152 197, което представлява 22.54% от всички комбинации. (справката е от сайта на спортния тотализатор)."
Защо обаче не казваш нищо за комбинациите, които не са уникални? За да не са такива, те би трябвало да се повтарят минимум два пъти и максимум кой да ти каже колко пъти...:)) И сега, ако във второто теглене на 6 от 49 се паднат числа от една комбинация, която не е уникална, шестиците ще са точно толкова, колкото пъти тя се повтаря в подадените фишове. Ето защо не приемам твоите възгледи, че паднат ли се повече от две шестици има нещо гнило в Тотото!
цитирай
28. pitagorid - До #27
17.06.2010 16:29
Господине,
Отговорът на вашия въпрос се крие в моя коментар #21, но там не сметнах за необходимо да обяснявам как съм стигнал до описаните заключения. Но щом проявявате интерес ще Ви обясня.
Под уникални комбинации се разбират различните комбинации, пуснати в тиража.
Съгласно статистическите данни за тираж 46 от 2010 година, взети от сайта на спортния тотализатор в тиража са участвали общо 4 484 033 комбинации.
От тях уникални са само 3 152 197. Това означава, че всички останали комбинации не са пускани в този тираж. Общия брой комбинации както се знае е 13 983 816.
От тези уникални комбинации 2 409 660 са пуснати само по веднъж, което представлява около 17% от всичките възможни.
512 193 комбинации се дублират, т.е пуснати са по два пъти. Това представлява около 3% от всички възможни.
13 957 комбинации са пуснати по три пъти, коено е само 0,1% от всичкит
Тъй като се очаква в днешния тираж да се пуснат приблизително същия брой комбинации, моята прогноза е следната:
- Вероятността джакпота довечера да падне с една шестица е около 17-20%
- Вероятността да падне с две шестици е около 3%, т.е около 6-7 пъти по-малко
- Вероятността да падне с три познати шестици е само 0,1% т.е. 1 към 1000.
Съгласете се че такама вероятност е наистина много малка, макар че е възможна. Като се има предвид обаче предварителната кампания по медиите, че това наистина може да стане, е няма начин дори и най-големия неверник да не се усъмни, че тук ще има някаква далавера. 1 към 1000. Как ви се струва?
цитирай
29. henzelski - Нещо
17.06.2010 17:18
не ми се връзва!
От една страна, "съгласно статистическите данни за тираж 46" са участвали общо 4 484 033 комбинации. От друга страна от тях уникални са само 3 152 197. А какво става с останалите 1 331 836 комбинации / 4 484 033 - 3 152 197 = 1 331 836 /???
Извинявам се, че коментирах като анонимен 27!
цитирай
30. pitagorid - henzelski
17.06.2010 17:40
Ами не ви се връзва защото не сте вникнали в това което казвам
Уникални комбинации са тези които са участвали поне по веднъж, а не само тези които са участвали като единични. В уникалните влизат и тези които са участвали по два, по три пъти и т. н. Има и участници със системи. Затова се получават тези разминавания. Има комбинации, които са участвали по повече от три пъти за които в справката само се казва "повече от 3 пъти. Аз например с голяма сигурност мога да кажа, че най-играната комбинация 1,2,3,4,5 и 6 може да участва в тиражите по 20-30 пъти. Същото важи и за комбинацията с числата от предишния тираж. Спомнете си феномена с 18 шестици миналия септември в тото 6 от 42. Тогава излезе на бял свят именно тази нелогична стратегия на игра, но тя се прилага, уверявам ви във всеки тираж. Просто нямам преки доказателства за това, но явно е така.
Ами по-добре влезте в сайта на тотализатора и проверете за какво става въпрос
цитирай
31. henzelski - Аха,
17.06.2010 17:51
чак сега разбрах! Абе, ние от Габровския балкан малко трудно загряваме, а и с охлаждането сме така...;)))
Благодаря ви за разясненията, Рitagorid!
цитирай
32. bambina23 - Просто не играйте, а си живейте ж...
17.06.2010 18:09
Просто не играйте , а си живейте живота :))
цитирай
33. pitagorid - Спешна прогноза
17.06.2010 21:16
Току що излязоха числата от второ теглене на спорт тото 6 от 49.
Това са числата 5, 25, 28, 39, 46 и 48
Съгласно теорията за разпределението на числата това теглене има сравнително малко "мощност" - само 0,80
При тази ситуация моята спешна прогноза е следната:
Вероятността да падне тази вечер джакпота е само 13,6%
Вероятността да падне джакпота с две шестици е 2,4%, а
Вероятността да падне с едновременно три шестици е - 0,77%
Това е разбира се само една теоретична прогноза.
Възможни са дори по-ниски стойности. След няколко часа ще се разбере, но не се надявайте много. вероятността е само 1 към 7,35
Иван Иванов
цитирай
34. анонимен - Енчев
18.06.2010 07:51
http://encheveg.blog.bg/
цитирай
35. анонимен - totoiad-iat
17.02.2011 04:16
ochakvaite v nai skoro vreme ultra grandiozno iziavlenie otnostno cialata tazi super izmamna darjavna igra.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pitagorid
Категория: Други
Прочетен: 3339188
Постинги: 158
Коментари: 1059
Гласове: 3831
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930