Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2010 10:30 - Отново сензация в тотото! Джакпотът беше откраднат?!
Автор: pitagorid Категория: Бизнес   
Прочетен: 32828 Коментари: 23 Гласове:
21

Последна промяна: 03.08.2010 21:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Дами и господа. Все пак джакпотът бе опорочен.
На 15 юни публикувах моя постинг "Внимание! Джакпотът ще бъде опорочен!!"
Там изказах една хипотеза, че има вероятност големия рекорден джакпот в тотото да бъде опорочен. Прогнозата ми беше, че ако джакпота падне и бъдат познати повече от една шестица, то най-вероятно това ще бъде измама.
Когато в следващия тираж джакпотът наистина падна, но прогнозата ми не се сбъдна като се получи само една шестица, аз се "засрамих" и не направих повече никакъв коментар.
Но ето че 45 дни след падането на джакпота, ИСТИНАТА излезе на бял свят. Въпреки че не стана по описания от мен тогава сценарий, все пак ДЖАКПОТЪТ БЕШЕ ОПОРОЧЕН!
Никой не потърси огромната печалба от над 6,5 милиона лева!
Веднага задавам страшния въпрос: ЗАЩО?
Потърсих възможните отговори и се опитах да си ги обясня: Ето моите заключения:
1. Собственикът на пуснатия фиш, малко преди тегленето на тиража е напуснал белия свят и се е пренесъл в отвъдното. Това е напълно възможно и не би ме учудило, ако след смъртта си човек не оставяше някакви следи. Той най-вероятно има портфейл, където пази най-ценните документи, лична карта, пари, кредитни карти и най-естествено там да пази и пуснатия от него фиш. Все пак тези вещи ще бъдат намерени и въпросния фиш няма да бъде загубен, а ще премине в нов собственик. Този вариант според мен отпада.
2. Собственикът на фиша, просто го е загубил или унищожил поради небрежност. Щом фишът е единичен, най-вероятно този човек е играл тото просто като всички останали българи. Виждайки големия джакпот си е казал: " Я да си пробвам и аз късмета". После е забравил да си провери фиша и поради небрежност го е унищожил или загубил. Възможно е и да не е проверил правилно фиша. Тази възможност е също малко вероятна. Дори да е случаен играч, все пак щом си е пуснал "извънредно" фиш, значи се е надявал да спечели и трудно може да се повярва, че е забравил да го провери. И тази възможност според мен отпада.
3. Фишът е унищожен при извънредни обстоятелства - пожар, наводнение, кражба и т.н. При това крадецът не е знаел че в портфейла е имало фиш за милиони и го е изхвърлил, интересувайки се единствено от парите в брой. Този вариант също е малко вероятен, защото ако собственикът е знаел за печалбата, то той щеше да се издаде след ненадейната загуба на печелившия фиш. Най-малкото щеше да получи инфаркт.
4. Собственикът на фиша се страхува за живота си и не е потърсил печалбата, от страх да не бъде рекетиран или просто ликвидиран от престъпници. Знаят се много такива случаи и понеже живеем в България, това е най-вероятно да се случи. Възможен ли е този вариант. ДА! Възможен е и обърнете внимание, това е най-приемливия вариант. Все пак ако това е така, то аз съм сто процента сигурен, че този човек днес, след като не си е потърсил печалбата, ще се появи в публичното пространство и се излезе на светло.
Сега моята прогноза ще се базира на този интересен факт. Ако до няколко дни такъв човек не се появи, то тази хипотеза отпада и тогава . . . какво остава. Остава още един възможен вариант. Джакпотът е откраднат. Откраднат от скапаната ни държава. Позор.
Ще цитирам един от коментарите на моя постинг "Внимание! Джакпотът ще бъде опорочен!!"
Той бе направен от моя почитател hristo27. Ето какво казва той:
"Възможно ли е такъв вариант?
Спортният тотализатор е подчинен на МФ. Последното от своя страна е огледалото на Републиканския бюджет.
Обявява се спечелена 1 шестица от .............лв. След като няма кой да потърси тази печалба, сумата отива в бюджета, от където една малка част ще се разпредели по предназначение, а по-голямата част си остава там. Все пак криза е!
Дискът с пуснатите фишове за тиража се изтрива и всичко пито - платено. Ама нали има комисия при теглене на тиража? Да, ама това става в България, дами и господа!"

Искам да благодаря на Христо за този пророчески коментар. Браво Ицо. Ти излезе по-голям пророк от мен.
И така. Това е новата сензация в българското тото. Джакпотът беше откраднат от държавата.
Половината отива в спортното министерство. Така де: Криза е! А кой бяга от 3 милиона и нещо паднали от небето. Въпросът е дали наистина са паднали от небето или са планирано откраднати.
Другата половина се връща в тотализатора. ОК! Само че какво ще стане с тези пари? Най-логичното беше тези пари да се дадат за благотворителност. Спомнете си "Великолепната шесторка", "Българската Коледа" и ред други благотворителни инициативи. В България има толкова много страдащи деца, нуждаещи се от тези пари. НО! Не би! В спортния тотализатор и през ум не им е минало това, парите да се използват за благотворителни цели. Веднага се излиза с предложението тези пари да се върнат на участниците на три порции по 1 милион лева, като първоначална сума на всеки един от три бъдещи джактопа. Това щяло да бъде "Най-справедливото" решение за участниците.
КАКВА НАГЛОСТ Дами и господа! Какво безочие! Това е върхът на абсурдите в нашата страна.
За каква справедливост говорите бе ГОСПОДА! Това е поредното зомбиране на бедния народ, да ходи отново и отново да пуска фишове и да Ви пълни гушата. И когато джакпота достигне до рекордни размери отново да го откраднете.
Няма какво повече да коментирам. Коментарите оставям на вас.


Тагове:   сензация,   джакпот,


Гласувай:
21



1. hristo27 - Беше обявено вече в медиите, че п...
03.08.2010 11:24
Беше обявено вече в медиите, че половината от въпросната печалба отива за развитие на спорта, а другата половина - остава в Тотализатора или все едно - в бюджета /от където се "храни" тотото/.
От тук нататък, според мен, всички коментарии са излишни. Пито - платено!
цитирай
2. анонимен - разбира се това е чиста проба дър...
03.08.2010 17:25
разбира се това е чиста проба държавен ГРАБЕЖ, откраднаха ни нашите събрани пари
цитирай
3. анонимен - ВЕЧЕ НЕ ВЯРВАЩ
03.08.2010 17:41
ИГРАЯ СПОРТ ТОТО ПОВЕЧЕ ОТ 40 ГОДИНИ.НЕ МОГА ДА СИ ОТГОВОРЯ НА ВЪПРОСА ЗАЩО СЕ ПРОДАВАТ ФИШОВЕ ЗА МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ А НЕ СЕ ИЗДАВА КАСОВ БОН ЗА СТОЙНОСТТА НА САМИЯТ ФИШ - 5 СТОТИНКИ ? АЗ ЛИЧНО МИСЛЯ,ЧЕ В ТЕГЛЕНЕТО НА ЧИСЛАТА ИМА ИЗМАМА.ВСИЧКИ ТИРАЖИ СЕ МАНИПУЛИРАТ, И КОЛКОТО И ДА СМЕНЯТ КОМИСИЯТА,КОЦИТЕ СЕ ДЪРПАТ ВЕРОЯТНО ОТ ПО-ВИСОКО НИВО.
цитирай
4. анонимен - ...
03.08.2010 18:12
или масоните, или евреите, или дори извънземните са виновни...спор в това няма...
цитирай
5. анонимен - Почна се с теориите на конспирац...
03.08.2010 18:28
Почна се с теориите на конспирацията.Защо не приемете най-вероятния сценарий,че човека е забравил изобщо че е пуснал фиш.Аз лично проверих един печеливш фиш с 4 познати числа едва три дни преди крайния срок като случайно го видях в джоба на един панталон,който рядко обличам.Или може да е заминал в чужбина и изобщо да не се е сетил,че някога е пуснал фиш.Знаете ли колко хора трябва са вътре в играта,за да стане тази далавера.И каква ще им е ползата,ако парите отиват в държавната хазна.Нали все някой ще се изпусне и ще стане грандиозен скандал.
цитирай
6. hristo27 - Почна се с теориите на конспирац...
04.08.2010 09:13
анонимен написа:
Почна се с теориите на конспирацията.Защо не приемете най-вероятния сценарий,че човека е забравил изобщо че е пуснал фиш.Аз лично проверих един печеливш фиш с 4 познати числа едва три дни преди крайния срок като случайно го видях в джоба на един панталон,който рядко обличам.Или може да е заминал в чужбина и изобщо да не се е сетил,че някога е пуснал фиш.Знаете ли колко хора трябва са вътре в играта,за да стане тази далавера.И каква ще им е ползата,ако парите отиват в държавната хазна.Нали все някой ще се изпусне и ще стане грандиозен скандал.


А може да има и такъв сценарий - човекът да е пуснал фиша си преди да се роди ?!?

Сега джакпота е над 2 мил лв. Пусни си фиш и гледай да не го забравиш отново в някой панталон! :))))))))
цитирай
7. анонимен - У мен се пораждат И други въпроси
05.08.2010 09:18
1. Добре, де, дори и да е забравен от собственика му, да е уплашен човекът от нещо или пък да е станало форсмажорно събитие (да не дава Господ), то все пак не може ли държавата да открие собственика на фиша? Не е ли възможно в тази мафиотизирана държава да е извършено престъпление срещу собственика на фиша, ако последният се е издал случайно по някакъв начин пред мафиоти? Те да са опитали кражба, да се е стигнало до по-тежко престъпление (пак да не дава господ) и така да не се подаде фишът за осребряване вече от "новите" му притежатели. Това според мен също е възможен вариант и е редно държавата да отговаря за него.

2. Има информационна система на тотото! Знае се в кой град, кога и къде (в кой точно пункт) е пуснат въпросният фиш. Има система за видеонаблюдение. Собственикът може да бъде намерен или поне идентифициран. Ами става въпрос за шест милиона, нали!? Ало, МВР или спецслужби - вижте дали човекът е жив и здрав.

3. Ако горното предположение е покриващо се с истината, то това може да се случи на всеки от нас. Да вземем да внимаваме освен когато пускаме тото или се радваме на постигната печалба!?
цитирай
8. анонимен - Да , така е!
05.08.2010 10:56
Има и още доказателства: 1. Съобщиха , че печелившия фиш е в Пловдив. 2. Сега го показаха и съобщиха часа и мястото, където е пуснат- Ловеч!
Ограбени надежди на системно ограбван народ!
цитирай
9. анонимен - Ами не знам защо все още българина ...
05.08.2010 12:36
Ами не знам защо все още българина вярва в това Тото ? Никой ли не разбра че това е една голяма измама ? Машина за ограбване на нашите ... тоест вашите пари, защото аз тото не пускам. Замислете се .. спонсорирате държавата с 6.5 милиона лева.. за какво ? За това че нищо..ама нищичко не е направила за нас гражданите освен да ни ограбва чрез ЧЕЗ, ток, мок, парно, Вальо Топло, Минка Студеното и тем подобни простотии... на мен да си кажа честно ми писна от тъпата България .. това тук си стана порно филм, в който общо взето ние сме натакованите, а политиците са тези които ни таковат.
цитирай
10. анонимен - защо оставиха 3 милиона за нов голям джакпот?
05.08.2010 13:45
защо оставиха 3 милиона за следващи джактоп? за зарибяване на милиони, които дават пари и "ПЕЧЕЛЯТ " ПО 1,20
цитирай
11. анонимен - Малко да мислим
05.08.2010 13:51
Колеги, призовавам малко за размисъл!! Защо винаги търсиме проблеми, конспирации и др. Напълно възможно е човек да си забрави фиша или просто да не го провери правилно. Който не играе тото, а е привлечен от опашките пред тотопунктовете съвсем е възможно да провери например този фиш в тиражния лист от друг тираж и да изхвърли фиша, дори и скъсан. А кой ще "седне" да не краде за себе си, а да стимулира държавния бюджет? И последно джакпота е най-голям за възрастните хора, които не са пътували по чужбина, за да знаят, че там се разиграва джакпот от по 100 милиона евро.
Прогнозата ми е, че човека се е уплашил, че печалбата ще му развали семейството, защото имаше много такива пророчески предсказания тогава... може би все още си пази фиша
Играйте с малки суми, просто не се знае кога ще дойде шанса! Късмет на всички!
цитирай
12. анонимен - Митьо Теслата
06.08.2010 10:59
Бах мааму! Нали ви казах да лунохода дет руснаците го командваха от Земята,за марсохода дет американците го командваха от Земята! Ми тва дет ти е до ХЕЯ да ми казват че не се командва - хай сиктир! Тотото е държавен данък дет се плаща от тия които нямат пари! Аре чао че стана ракиено време!
цитирай
13. анонимен - ами двата поредни тиражи с еднакви ...
07.08.2010 11:05
ами двата поредни тиражи с еднакви числа ?????
цитирай
14. анонимен - toto-manipulaciite
07.08.2010 11:12
Po kakav na4in biv6ata upravitelka na tototo Irena Krasteva stana tolkova bogata?Za6to nikoi ne zadava tozi vapros?Moje bi za6toto sinat i e deputat.I za6to kogato sumata stane mnogo goliama pe4eliv6iat e vinagi samo edin?I za6to e anonimen?Ot saobrajenie za sigurnost?Edva li.Za6to drugite milioneri ne sa anonimni?Po tazi logika tiah gi grozi sa6tata opasnost.Molia otgovorete mi.
цитирай
15. анонимен - Живко
07.08.2010 14:11
Ку-ку-ри-гууууу.... хорааааа..... събудете се.
"ТАМ КЪДЕТО ГОЛЕМИТЕ ПАРИ ИГРАЯТ - НИЩО НЕ Е СЛУЧАЙНО."
цитирай
16. svilen75 - Ох, пак теории на конспирациите. В ...
07.08.2010 16:49
Ох, пак теории на конспирациите. В древните народи е имало една максима, която сме забравили днес, когато винаги виждаме под вола теле - когато има логично обяснение, то почти винаги е истина, отколкото по-малко вероятните, но пък за сметка на това по-интересни обяснения. Да, може и да са направили шашма в тотализатора, за да остане за тях и държавата въпросния джакпот. Може пък и да се страхува собственика на фиша да си прибере печалбата. Но в първия случай липсва пазарната логика. Дори да стане 10 милона джакпота, дори и при заложеното ни в българите недоверие, пак ще се пускат повече фишове, отколкото, ако няма такъв голям джакпот. И при това положение и тотото, и държавата ще спечелят много повече, отколкото ако скрият джакпота за себе си. Във втория случай - ако го е страх печелившия - отново няма логика. Дори да искат да му вземат парите - все няма да загуби, а пък може и да решат да му оставят някой лев бандитите, знае ли човек, и те все пак са хора. А пък и с шест милиона човек добре може да се защити. Най-малкото да завлече семейството си в някоя бяла държава, където току-така няма да му вземат парите.
Много, много по-вероятно е човека просто да е изхвърлил фиша или да е забравил за него. Дори без да го провери (макар, че освен шестици има и петици, и други награди като втори тото шанс и т.н.). И тук идва грешката на тотото, макар и според мен тя да е направена за доброто на спечелилия - обявяват, че фиша е пуснат в Пловдив. Може би, за да не се страхува спечелилия, че ще го търсят и да не се притеснява. Само, че откъде да знае целокупния български народ, вкл. и спечелилия, че това не е така. Представете си - пуснали сте фиш, но вечерта по новините чувате, че джакпота е спечелен в Пловдив, а вие сте пуснали фиша в Ловеч. Какво правите? Нищо, надявате се, както се казва, на следващия тираж. И както често се получава - не проверявате фиша, а го оставяте да го проверите по-късно за утешителна награда. Само, забутвате го някъде и забравяте за него. Докато не разберете, че джакпота не е потърсен и печелившия фиш е пуснат не в Пловдив, а в Ловеч. Сигурно цял Ловеч не е спал в нощта на съобщаване на новината за непотърсения джакпот да търси забравени фишове. И, ако някой е имал нещастието да го намери и това да се окаже неговия печеливш фиш сигурно си гризе ноктите от яд. И това само защото тотото е обявило, че печелившия фиш е пуснат в Пловдив, а не в Ловеч. Да не бяха споменавали Пловдив – по-добре. И сега поне според мен, някой, ако си е намерил фиша с вече химерните шест милиона – спокойно може да съди тотото за подвеждаща информация и компенсация. Не знам дали ще успее, но ако фиша беше мой – със сигурност щях да се пробвам.
цитирай
17. анонимен - НЯМА "КОНСПИРАЦИЯ"....ИМА "ЕКСПРОПРИАЦИЯ" ОТ ДЪРЖАВАТА.....
07.08.2010 17:44
УТОЧНЯВАЙТЕ ПОНЯТИЯТА!
НИКОГА НЕ ИГРАЯ ТОТО!
ПРОСТО Е ЗА РАЗБИРАНЕ!
КОЛКО МУ Е ДА ЗАПИШЕШ РЕЗУЛТАТИТЕ НА ДИСК ОТ ВСИЧКИ ФИШОВЕ И ДА ИЗВЪРТИШ НА КОМПЮТЪР--- -ВЪЗМОЖНАТА ПЕЧАЛБА....С НАЙ-МАЛКА ЗАГУБА!
...В СЛУЧАЯ ,ПРОСТО СА ПРИБРАЛИ ПАРИТЕ!
ЧЕСТИТО НО ПЕЧЕЛИВШИТЕ!!!!!!/както се казва/
ВИЕ ПИЙТЕ ,ПО ЕДНА СТУДЕНА ВОДА!!!!
ПОЛЕЗНО Е В ЖЕГАТА!.... И ЗДРАВОСЛОВНО!
цитирай
18. анонимен - Живко до svilen75
07.08.2010 19:17
Ако не сте щатен сътрудник на тотото Ви предлагам да помислите в тази насока - забравих точната цифра, но нека предположим,че вероятността за спечелване на шестица е 1 на 10 милиона; вероятността гражданин да си затрие (без уточняване на причината) фиша е отново 1 на 10 милиона. Сега съберете двете вероятности и ще видите колко сте далече от истината.
цитирай
19. injir - A istinata e - kakva?
07.08.2010 20:15
A istinata e - kakva?
цитирай
20. svilen75 - Сметките ти са много верни, ама м...
07.08.2010 20:24
Сметките ти са много верни, ама малко без кръчмар. За горната теза съдя по моя опит. Давам си сметка, че има и други модели на поведение, но все пак е доста логично и вероятно да се случи описаното от мен. Аз примерно пускам тото (почти) редовно. Играя с едни и същи числа. А когато се понатрупа джакпот добавям още някой фиш, на който естествено не му помня числата. Та като излезе тиража първо поглеждам дали има изтеглена шестица и дали в града, в който съм пуснал фиша има изтеглена печалба от втори тото шанс. Ако няма - фишовете отлежават, докато с епонатрупат за около месец от няколко тиража и после ги преглеждам всичките накуп за някоя и друга тройчица. Дори това се случва доста рядко ;) , но това е една друга тема. Случвало се е, естествено да изпусна датата за вземане на печалбите от даден тираж, когато проверявам някой фиш. Какво остава за човек, който не играе често тото, няма интернет и трябва да провери фиша си в някой тотопункт. Ами все отлага и го забравя, а като се сети, че трябва да го провери - хоп, срока минал. Ако бяха казали от тотото, че фиша, спечелил шестицата е пуснат в Ловеч, а не в Пловдив - ха на бас, че всички ловчанлии щяха да си проверят мигновено фишовете, както са го направили всички пловдивчани. Особено тези, които са пуснали фишовете си в пункта, който обявиха от тотото. Но при сегашното положение може да направиш социологическо изследване колко хора от Ловеч не са си проверили навреме фишовете от печелившия тираж. За това казвам, че е виновно тотото. Или пък човека си е проверил фиша, пуснат в Ловеч, видял е, че има шестица, но като казват по телевизията, че има шестица в Пловдив, само една шестица и се чуди и мая човека какво аджаба става тук??? Но е малко вероятно все пак дори и при това положение да не си потърси печалбата. Както и да е, от тотото пуснаха невярна информация, дори да е с добри намерения и това манипулира проверяването на фишовете, съответно и прибирането на печалбата. Тотото си плаче за съд.
цитирай
21. анонимен - иване като чета сайта и като гледам ...
03.09.2010 23:44
иване като чета сайта и като гледам по колко въпроса си даваш компетентното мнение ТИ СИ БИЛ ГОЛЯМ ПРОФЕСОР БЕ :)))))
АКО И ОТ РАБОТАТА СИ РАЗБИРАШЕ ТОЛКОВА РАВЕН НЯМАШЕ ДА ИМАШ :)))
цитирай
22. vmitkov - Иване,
06.11.2010 11:22
Мнозина от крадците са доста интелигентни хора, но никога не са мъдри, за да осъзнаят, че колкото и да крадат винаги ще им е недостатъчно.

А когато в бизнеса (хазартът си е вид бизнес за който го умее) се приложи елемент на кражба, тогава бизнесът със сигурност запада.

За онези, които не знаят, ще спомена, че големите джакпоти по света от порядъка на десетки и стотици милиони долари или евро никога не се изплащат изцяло и веднага, което по принцип също е вид измама, защото реално парите би трябвало да са налице.

Преди 20-тина години аз се занимавах с хазарт и знам какви ги вършеха другите "бизнесмени" от конкурентни фирми. Тяхната цел винаги беше максимална печалба и минимални разходи - дори ако може да не изплащат джакпоти. И тъй като тотото се ръководи от подобен тип "бизнесмени" (а и то вече не е държавно), напълно е възможно да са извършили измама с този голям за България джакпот. Пък че това може да се отрази негативно на бизнеса - много важно! Нали България е пълна с балъци - давай да ги скубем колкото може повече!
цитирай
23. анонимен - Аз пък се запознах с човека спечелил ...
10.01.2011 13:18
Аз пък се запознах с човека спечелил "злополучния" джакпот. И на мен ми беше малко трудно да повярвам. Но историята е колкото тъжна толкова и банална. Не смятам да ви я разправям защото жената предпочита да си остане анонимна (та кой би искал да стане Марко Тотев на десетилетието, да стане обект на подигравки от "толерантното" ни общество?)
svilen75 е много прав в твърденията си, а авторът на статията ме учудва.Той откровено си противоречи. Проитиворечи на собствения си постинг за тотото, където разяснява уж теорията на относителността. Според нея е напълно вероятно да се паднат 6 поредни числа , да има две последователни 6-ици и т.н.- защо да е невероятно тогава спечелилият 6-ца да изгори, загуби или забрави за фиша. Би могло да се случи с всеки един фиш.Преди да се окаже печелившия- това си е бил един най-обикновен фиш. Фиш който да прибереш на сигурно място и ...да забравиш за него, улисан в безбройните си грижи.
Но toto-to наистина е изиграло роля с подвеждащата информация , ала кой, как и с какви пари да го съди?
При условие , че живеем в мафиотска държава.
При условие, че законите са двузначни и изопачени.
При условие, че текстът на правилника е категоричен - непотърсен фиш до 45 дни не се изплаща. Никъде не пише ,че спортния тотализатор издирва печалившите. Но определено в случая има подвеждане и заблуда.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pitagorid
Категория: Други
Прочетен: 3339603
Постинги: 158
Коментари: 1059
Гласове: 3831
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930