Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2014 11:08 - Психотропните лекарства като средство за манипулиране на общественото създаването като цяло и "evromaydanom" по-специално
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 6383 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 06.03.2014 11:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мямлин Кирилл 4571 0
  Психотропните лекарства като средство за манипулиране на общественото създаването като цяло и "evromaydanom" по-специално
image

 

" Фашистко общество на бъдещето ще се реализира благотворителни медицински организации на равнище домакинство от масште психиатрично лечение популация , независимо от това дали жертвата го иска или не " ( John Reese Роулингс , Тависток институт на психиатрична Research)

Психологическа служба на украинската столица отдавна записани случаите на масови психически увреждания протестиращите да " evromaydane . " В допълнение , от началото на акциите в психологическо обслужване на Майдан , според нейния лидер V.Pogorilogo , много преди избухването на военните действия , адресирано повече от 4000 души. Независими психиатри също потвърждават, че хората, които вече са в Киев , " Майдан " , изложени на психологически стрес . Психиатрите отбелязва, че масовите действия с агресия и емоционални изблици обикновено привличат хора с психични отклонения , повишена възбудимост и психически нестабилна.

Всичко това е вярно .

В същото време, острите , синхронни изблици на агресия в редица страни имат и друга основа - а именно , широкото използване на психотропни лекарства . С помощта на които можете да генерирате не само хаос , но да управляват масовото съзнание .

 

image

В Третия райх , като прелюдия

Практикувайте използването на стимуланти има дълга история . Достатъчно е да се припомни, че индианците от Латинска Америка все още се дъвчат листа от кока , за да направи по-лесно за пренасяне на товара в голяма надморска височина или да направите дълги пасажи в джунглата . Vikings пиели отвара от мухоморката , които не само им помага да се справят със страха от борбата , но не са чувствителни към болка.

През последния век , първите най-" напреднали" състоянието на употребата на стимуланти започна да нацистка Германия, където войските , вместо на " стандартната " Армията на ракия ( водка , алкохол ) , войници са започнали да разпределят метамфетамин - наркотик вещество първи път е синтезиран от ефедрин в началото на ХХ век японски химици .

Нацистките лекари , предоставени им войници хапчета, които са се борили без да има нужда от почивка . "Идеята беше да се превърне обикновените войници , моряци и пилоти в роботи , които притежават свръхчовешки сили ." - Казва фармаколог Wolf Kemper , автор на изследване на употребата на наркотици в Третия райх [ 1 ]

 

image

Хитлер използва мет предложен ръководител на Института по физиология на Берлинската академия на Военна медицина Otto Ранке . От 1938 г., това вещество се прилага системно и в големи дози в армията , официално въвеждане на " битка дажба" пилоти и войници . Предлага се дори се появи « panzerschokolade » ( Tank шоколад) . По време на Втората световна война , германските войници взеха 200 милиона таблетки от мет .

Нацистките лекари до последния ден на войната се опитва да подобри своята " тайно оръжие " чрез разработване на нова рецептура на базата на мет и кокаин . Експериментите са проведени на затворници в Заксенхаузен , който след приема на лекарството в продължение на няколко дни отидоха в кръг с 20 кг камъни зад ( тук експериментира с халюциногенен алкалоид мескалин ) .

 

image

В допълнение , в лабораториите на университета в Кил донесе " по-напреднали » « Energiepille » - « енергийни хапчета " - въз основа на кокаин, метамфетамин , и морфин ( синтетично производство на кокаин « Ernst Merck » , използван от немските пилоти по време на Първата световна ) . « Energiepille » използва също и екипажите на подводниците и специални сили Ото Скорцени , който им позволява да не спи в продължение на няколко дни.

Така Райх войници развъждат поколение от нов тип - безстрашни наркомани , готов да се бори в продължение на няколко дни, без умора. Въпреки това , тези, които са оцелели имаше ужасен оттегляне. Но , както се оказа , на нацисткия режим е била дори по-хуманно , отколкото на " юдео - американец . " Кой експериментира с психотропни лекарства над цели градове .

Той е бил в Съединените щати са били " творческо развитие " нацисти развитие. Тя реши да употребяват наркотици , не само да стимулира своите войници ( по време на Виетнамската война , американската армия използвали 225 милиона таблетки метамфетамин ) , но също така и да контролира масата общественото съзнание .

 

image

"Операция Кламер " : тайната ТРАНСФЕР ПРОГРАМА нацистки учени в САЩ
" Не се присъединят към тези, които изгаря книги. Това е грешен начин за борба с комунизма. Правилният начин е CIA " Дуайт Айзенхауер , един от седемте американски президенти насърчава Б. Барух

В едно наскоро публикувано проучване на САЩ Ани Якобсен казва, че веднага след края на Втората световна война повечето документи с надпис " Строго секретно" , циркулиращи в елитната пръстен на Пентагона ( « E » ) на началник-щабовете , са дошли да представят планове за " тотална война " срещу СССР с ядрени, химически и биологични оръжия. Имаше дори приблизителна дата на неговото обявеното начало на 1952 година. В този случай , комисията счита, че САЩ може да спечели тази война , най-вече защото американските военни да се включат разработването на оръжия на Третия райх , като част от свръхсекретна програма "Операция " Кламер " предадено на" американската мечта ", повече от 1600 нацистките учени и членове техните семейства.

Военни и разузнавателни организации в САЩ внимателно събрани знанията за нацистите всички оръжия на Третия райх - от атомните бомби и ракети за токсични вещества и бактериологични оръжия. Както избухването на Студената война , програмата се разширява.

Така през 1948 г., куратор на нацистки химици , ръководителят на планиране на химическа война в Европа , САЩ бригаден генерал Шарл Laux и германския си протеже - Нобелов лауреат Ричард Kuhn - стартира програма за военна употреба на диетиламид на лизергиновата киселина (LSD ), който има халюциногенни свойства. Според официалната версия , лекарството е била случайно открита 16 апр, 1943 в Базел , Швейцария, д-р Алберт Хофман (макар и на 200 км от лабораторията си над концентрационния лагер Дахау, затворниците бяха тествани чрез съчетаване на свойствата на мескалин ) .

LSD - лекарство, което предизвиква параноя и непредсказуемост , както и принуждавайки хората да видим какво всъщност е там.

Според наскоро отворени документи " Heritage Center на американската армия , " САЩ Ген Laux интересуват от възможността за LSD на " несмъртоносно безпомощни " вражески войници.

За да програмирате за свързване на ЦРУ веднага интересуват от употребата на LSD в техниките на манипулиране на човешкото поведение . Това не е случайно . Фактът, че в Съединените щати преди техните собствени експерименти, провеждани експерименти с наркотични вещества, въз основа на концентрирана марихуана и мескалин на същия тест , който се проведе върху участниците на " Проекта Манхатън " ( поздравления от Б. Барух ) . Отговаря за създаването на " серум на истината " в САЩ беше д-р Уинфред Overholster . Малко по-късно се присъедини проф. . Richard Vent et Ал Charles Savage , Naval Research Institute .

На практика , един от първите " серум на истината ", използван психиатър Доналд Камерън , който с помощта на лекарства , Taser и други " специални техники за разпит ", получили признание на обвиняемия ( и немски свидетелите ) на Нюрнбергските процеси , толкова силно, че той е бил на същото място, където той е бил в близост до Доверете се на него на подсъдимата скамейка . Глава труда Front Германия Robert Ley пише на жена си , преди да затвори в затвора , че той постоянно се инжектират някои " медикаменти ". По този начин, включително желанието да се говори с нацистите , ускориха програма « поле » ( « Twitter " здрасти доброволно излива цялата информация в " чуруликане " ) относно употребата на психотропни лекарства за разпит .

ЦРУ във връзка с Army himvoyskami на САЩ създаде отделна лаборатория, експериментирайки с веществото при Camp Детрик , Мериленд. Учени и изследователи бяха избрани от микробиолозите и химици на резервна армия , и след направени като част от агрегата за ЦРУ , наречен " Special Operations Division " (CCA ) . Начело в лабораторията на д-р Корнелиус Роудс , служител " на Института Рокфелер за медицински изследвания ", на чиито пари е прекарал в Пуерто Рико в началото на 30-те години експерименти върху заразяването на хора от раковите клетки. Работата се извършва в строго секретна " Обект номер 439 " - едноетажна конструкция на стоманобетонни блокове , разположен сред подобни сгради Camp Детрик така визуално губят в тях. Почти никой извън CCA не знаех за протичащите вътре в свръхсекретна работата .

 

image

Но най-" мръсна разработването на методи за " разпит е проведен в тайни затворнически стени "Camp King " в американската окупация зона в Германия. Затворът се намира в близост до село Oberursel 11 мили северозападно от щаба на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ ( EUCOM ) във Франкфурт. Официално , целта имаше три имена: Центърът на американския военно разузнаване в Oberursel , 7707 интелигентност център ия Европейското командване на САЩ и Camp крал на . Главният лекар на затвора стана генерален медицинската служба на Третия Райх Валтер Шрайбер в Германия на Хитлер е бил отговорен за програмата за използването на бубонна чума по военни цели. И ако през 1945 г. на таен затвор на САЩ настанени затворници от нацистите , а след това от 1948 г. по-голямата част от затворниците са били заловени от Съветския съюз и съветския блок , и над които определят основните нечовешки експерименти от 1946 до края на 1950-те години . , Че е свободна от " американските закони и официални правила "Министерството на отбраната и ЦРУ .

Camp King започва да функционира като таен затвор дълго преди тайните затвори ще бъдат известни в света. Това беше идеална цел за подобряване на техниките за разпит " с предразсъдъци " - не само защото той е " на страната " , но най-вече защото той е дал достъп до съветските военнопленници . E.Dzheykobsen отбелязва в своята книга , която е особено активен затвор е в експлоатация от юни 1948 г., когато Съветският съюз започва блокада на американската окупационна зона на Берлин и Германия , според заместник-директора на ЦРУ Джак Даунинг ", се превърна в бойно поле между Изтока и Запада. "

Между другото , авторът и заместник-директорът на ЦРУ скромно прикрита , че дори и тогава е имало американско- британския план "Операция Немислимо " съвместна атака срещу Съветския съюз - със съюзниците предадоха затворник в масови количества и напълно въоръжени елитни войски на нацистка Германия. И през 1946 г., които търсят за седми (! ) Американските президенти от финансовата Kahal Bernard Варух пред Общото събрание на ООН настоява за монопол " световно правителство " на ядрени оръжия и правото на неговото използване прехвърлянето (което той оглавява ) . Барух трябвало да " контрол и лицензира всички произведени уран ... да доведе свои собствени ядрени съоръжения по целия свят ... да накаже неплащане или нарушение на нейните правила . " " Неотложни и приложими санкции " трябва да са били номинирани за " незаконно притежаване на атомни бомби " или " умишлено вмешателство в дейността на Органа " (" световно правителство " ) . Но това е изключително " щедрата оферта " на САЩ и finkagala " ... бе безцеремонно отхвърлена от Андрей Громико , на Съветския съюз от името на пет дни. " Тогава " Барух Плана " е върнат за преразглеждане в " Комисията за атомна енергия ", която се превръща в орган на усилията на СССР , под Съвета за сигурност, където страната ни има право да наложи вето . През 1949 г. Съветският съюз вече са провели собствената си тест бомба. [ 2 ]

От документите става ясно, че в лагера King с кодово име « Bluebird » ЦРУ създаде програма за обучение на използване на специални техники за разпит на полицаите . " Според закона получат документи FOIA разкриха, че докато CIA LSD разглежда като потенциален " серум на истината ", реши да въведе наркотици заловени съветски агенти , така че те да не си спомням какво се е случило с тях. Тогава « Bluebird » и се трансформира в програма " за изследване на съзнанието ", която получи на Службата на Scientific Intelligence в наименованието " Артишок ".

Според бивш служител на Държавния департамент и Program Specialist ЦРУ за контрол на ума John Marks , целта на " Артишок " е " скритите агенти на промяната на поведението . " Според ръководителя на програмата ( и отново Swiss завършил училище ) Ричард Хелмс - директор на ЦРУ в бъдеще - средствата за постигане на това е използването на вещества като LSD . " Ние почувствахме своята отговорност да се справи в тази област от страна на руски или китайски, и единственият начин да разберете какви са рисковете бяха изпитват подобно вещество LSD и други лекарства, които могат да бъдат използвани за контрол на човешкото поведение " - каза по-късно Хелмс в интервю с журналист Дейвид Фрост през 1978 година. Скоро към експерименти върху съветските военнопленници в Кемп King са замесени и други разузнавателни агенции на САЩ. Както може да се види от разсекретените материали те донесли със себе си от нацистките учени "Операция Кламер " . [ 3 ]

 

image

« MK- ULTRA » И Йосиф
Либералната фашизма - " е една тоталитарна държава под контрола на мощна група от доброжелателни експерти " HG Wells


Предполага се, че Allen Dulles R.Helms инструктира програмата " скрита употреба на биологични и химически материали " химик Сидни Готлиб ( истинско име Джоузеф шейдър ) , по прякор " The Black Магьосника " . Така че там е безпрецедентен по обхват и продължителност на " магия проекта » « MKULTRA » за изследване на психотропни вещества " , подходящи за операции под прикритие , за да контролират поведението на човека . " Експериментът включваше 149 програми , 44 и 12 университетски болници, развитието на методите, използвани , за да изтриете паметта на микроспринцовка с отрови и др [ 4 ] .

С малка част , за да запазите доклад, подписан от полковник Josef R. Блеър , може да бъде намерена на интернет страницата на CNN , според която само за няколко години до 7000 войници са били тествани 250 различни лекарства от LSD да зарин . В този експеримент кабалист Josef шейдър садизъм състезаваха с експерименти ги покани да "Black Angel " - прословутия д-р Йозеф Менгеле , също е привърженик на Кабала . По време на Втората световна война той експериментира върху хора, по искане на юдео - сатанисти Рокфелер в Аушвиц след войната - в проекта « MKULTRA » в [ 5 ] . Тук теми изпомпва LSD държат в светли и шумоизолирани помещения или увит в усмирителни ризи (приет през 1959 г. , като част от тези експерименти « MKULTRA » Stanford University студент Кен Киси три години написах книгата " Полет над кукувиче гнездо" ) .

Един от агентите на ССА е д-р Харолд Batchelor , кой е отговорен за работа с бившия заместник-министър на здравеопазването на Третия райх , д-р Курт Blome . Друг служител на CCA беше д-р Франк Олсън - бивш офицер от армията и бактериолог . Въпреки това, той е умрял ( елиминиран ? ) През 1953 г. в резултат на садистичен експеримент I. шейдъри , конна доза LSD завързана " езичниците " служителите CCA осемте . В резултат на психичното лудост Olson скочи от прозореца на хотел от 10-ия етаж. [ 6 ]

Batchelor и Olson са били командировани в програмата на Camp King , където главният лекар е д-р K.Blome . Тяхната мисия , според документи FOIA и интервю с бивш колега Olson , Norman Cournoyer ", е да се използват специални техники за разпит на съветските затворници, включително ги инжектира с LSD . "

През април 1950 г., Франк Олсън е бил издаден дипломатически паспорт, който му позволява да се транспортира материали без проверка от митниците. Olson започна да лети до Германия , Франкфурт и Camp King . В едно от малкото съществуващи официални документи програмата , заместник-директор на Централното разузнавателно управление , Allen Dulles , Ричард Хелмс и ръководи заместник-директорът на ЦРУ Франк Уизнър планира тайна бележка относно специфичните видове техники за разпит : " В разговор 09 февруари 1951 г. , Което описах в общи линии възможността за разширяване на конвенционалните методи за разпит , употребяващи наркотици , хипноза , шок и т.н., и също така подчерта, отбранителните аспекти и обидни способности в областта на приложните медицинската наука . В прикачения файл " техники за разпит " е изготвен в моя медицински отдел за да ви предостави необходимата информация за него. "

За такива " експерименти" Camp King е " идеално " място . Основи в чужбина са предпочитани за разпит в рамките на " Артишок ", защото чужди правителства , Dulles обясни, че " допускат някои дейности, които не са разрешени от правителството на Съединените американски щати ( т.е. , антракс , и т.н. ) . "

Следваща пътуване записва Франк Олсън се проведе 12-ти Юни, 1952 . Той пристигна във Франкфурт от военното летище " Хендън " в Англия и отиде да Oberursel . Там, в таен апартамент « Haus Waldorf » експериментира с разпит програма " Артишок " . " От 4 до 18 Юни 1952 група от IS & O (Service за проверка и сигурност на ЦРУ ) ... прилага техниката на " Артишок " в два бизнес дела в тайна квартира , " - обяснява доклад по програмата в името на директора на ЦРУ Дълес и един от малкото открито Принтирай бележки , не унищожени от Ричард Хелмс , когато той е бил директор на ЦРУ . Две разпитан в безопасна къща в Кемп King Man " могат да бъдат класифицирани като квалифициран , професионален тип агенти , заподозрени работи за съветското разузнаване . " Това са съветски шпиони заловени нацистки интелигентност мрежови - организацията Гелен , който сега работи под ръководството на ЦРУ. " В първия случай на слаби дози лекарства в комбинация с хипноза се използва , за да влезе в състояние на хипнотичен транс, - се казва в доклада . - Said транс поддържа за около 1 час 40 минути . разпит , която последва в резултат на пълна загуба на памет. "

Програмата е първоначално трябваше да изпомпва вещества агенти, разпитвани и ги накара амнезия , така че те не си спомням нищо . В този вариант на сместа на LSD и други лекарства и се използва като " серум на истината " . В доклад на ЦРУ, разсекретени и предоставени на Конгреса в рамките на няколко десетилетия , през 1977 г., плановете за управление на плашило за прилагането на СССР по време на Студената война срещу LSD американците : " Руснаците купили големи количества LSD- 25 в [ швейцарската фармацевтична ] дружество " Sandoz " (докато само доставчик на LSD ) ... достатъчно е трябвало до 50 милиона дози . " ЦРУ съобщи , че Съветският съюз ще се проведе тайна операция на психологическа война срещу милионите американци LSD , преминаващи през системата за вода. По-късни изследвания показват, че тази дезинформация - в ​​изготвянето на доклада беше ( умишлено или случайно ) пренаредени десетичната запетая , когато правиш изчисления на дозата. В действителност , СССР , закупени от " Sandoz " LSD само няколко хиляди тестове.

 

image

1968 . Mass употреба на LSD

В същото време, плаши конгресмени " трови руски акведукт " , вече през 1951 г. , ЦРУ провеждат експеримент с широка употреба на LSD върху жителите на френския град Pont -Saint - Esprit , при което бяха убити петима души , а останалите 500 жители , обхванати огнище на масово безумие . В " революционер " през 1968 LSD се добавя към водоснабдяването на Вашингтон. Въпреки това, в днешния ден в чешмяната вода в Съединените щати от независими изследователи откриват антидепресанти ...

Независимо от факта, че след скандала " MK ULTRA » повечето от документите са били унищожени Хелмс и Scheider , е известно, че оцелелите доказателства , че в рамките на " MK ULTRA » е разработила технологията ( включително и за деца ) , употребата на LSD , за да изтриете паметта за състоянието на новороденото . Върхът на тези експерименти стана оглавява проект Y.Mengele " MKULTRA Monarch " , предназначена за създаване на " спи " разумно е да се очаква, убийци , които са били в експлоатация след получаване на ключова дума или фраза в пост- хипнотичен транс ( един от тези кандидати , Marilyn Monroe ) . По време на тези операции бяха извършени различни окултни ритуали, базирани на Kabbalistic мистицизъм . [ 7 ]

 

image

През същата 1968 с подаването на еврейския фройдистки марксисти на " Франкфуртската школа " на LSD са били разпределени за предотвратяване на " революционните студенти" в Париж , освен това, че " революционерите ", дори носеха плакати с надпис " Алкохолът убива. Вземете LSD » ( вто L" Alcool . Prenez дю LSD ) [ 8 ] .

Между другото , точно сега с " Сорос " (да се чете " Rothschild " ) се простира на легализирането на марихуаната - "Алкохолът убива. Пушенето на трева " )

Тогава LSD се разпространява бързо в "Тест" пакетите раздават безплатно в колежи и рок концерти в Съединените щати . LSD и млади хора , свикнали с други лекарства " . [ 9 ]

 

image

LSD - на масите " в Съединените щати, главно в университетската среда , насърчавани от Харвардския университет професор Тимъти Лиъри . Тази глава приятел тайна лаборатория в Camp Detrick K.Rodsa , известен не само заради факта, че разработили специален тест личност " Лиъри ", използван от ЦРУ за да тествате бъдещи служители . Лиъри е работил заедно с нея съученик Frank Barron в " Центъра за изследване на психеделични наркотици " в Харвардския университет. Наречен " пророк на LSD , " Лиъри се опита да създаде " кошмарен църква " за пропаганда , която е била предоставена възможност за еврейските медии. Сега той се занимава с популяризирането на Transhumanism . [ 10 ]

Макар също наясно с проучвания, които показват , че добавянето на флуорид в питейната вода предизвиква апатични поведение. Възможно е , че тези свойства на натриев флуорид в същото време , направени като компонент на зарин и известния лекарство, наречено " Prozac . " Във всеки случай, тя може, Западна Германия и Швеция са забранили флуорирането на водата през 1971 г. , а през 1973 г. те бяха последвани от Нидерландия. Двадесет и четири независими проучвания, проведени от тогава показват, че флуорид понижава IQ . Последно проучване, проведено от Харвардския университет , публикувано в списание « околната среда здраве перспективи » съобщава, че " резултатите говорят в полза на неблагоприятните ефекти на флуорид засяга развитието на мозъка на малките деца " [ 11 ] .

Във връзка с вещества, изтриваема памет , много " ​​удобни коктейл" - да манипулира масовото съзнание . Т.е. се използва комбинация от различни химични вещества и психотропни лекарства могат едновременно да се намали интелектуално ниво и принуди хората да "видят какво не е там. " По този начин управляващите режими получили " прост инструмент " манипулиране на социален протест . Това , по принцип , вече не е загадка за информираните хора .

 

image

2014 . Maydan хранят психотропни лекарства
"Това, което е важно - извън техния обсег . Те са като мравката , която вижда малка и вижда малко ... Те могат да предоставят на интелектуалната свобода , защото те нямат интелект " от Дж. Оруел , " 1984 "

Само вчера публикува статия от Andrew Vajra , където той цитира лекар на една от Киев болници, които се изследват един от " военачалниците Майдан ". Той имаше пълен набор от клиничната хронична наркоман от сериозна проходимостта вена за хепатит. В украинските правоприлагащите агенции знаят, че " бивш боксьор ," Кличко Etinzon наркотици под прикритието на спортни чанти носи върху " Maidan " американската армия бойни психостимуланти (включени в комплекта специални сили) . Тези медикаменти са лекарства , техните свойства и ефекти върху човешкото естество напълно идентична с описаната по-горе лекарства , което води не само чувство на увереност , но също така лишава необходимостта от почивка и сън . Във високи дози , идва интензивна умствена стимулация и активна будност може да продължи до три дни. Всичко това е добре, но проблемът е, че от дълго време употреба на психостимуланти започне психози . Тези психози често придружени от халюцинации и заблуди , които причиняват изключителна агресия [12].

 

image

 

Психотропните устройства биха могли да дойдат от Израел и от мястото, където главният равин на Киев лично наречена 300 командоси , стана " един от основните в сложната система на самозащита и Maidana на Hrushevskoho барикади . " Оказва се, че евреите са широко използвани " изнасилване наркотици" - гама- хидроксибутиратни ( GHB ): синтетичен депресант ефект, подобен на алкохол , което води до объркване и краткотрайна загуба на паметта. Има няма цвят , вкус и мирис , което го прави лесен за да го смесват в жертва напитки . И подобно него флунитразепам ( наркотици " Roginpol " ) , което в комбинация с алкохол или опиати може да доведе до повреди в паметта. Благодарение на такива ефекти , те са спечелили репутацията като " изнасилване на наркотици . " Изложени на наркотици , жертвите на изнасилване и други незаконни актове , като правило , не може да си спомни детайлите на това, което се е случило.

Така че " бойците Майдан " се произвеждат в чужбина , са не само добри пари , но също така и лекарства ( обаче не са известни, знаят всичко за него или не - за най-различни доказателства , психотропни вещества, могат да се добавят , за да раздава хранителни мълчаливо ) .

 

 

imageВъпреки това, някои от тях използват психотропни вещества умишлено. Според принципа отказа да се справят с "хората на Незави




Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39740306
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031