Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2010 07:37 - Амстердам - Част 3 - Кварталът на Червените фенери и Музея на секса
Автор: pitagorid Категория: Туризъм   
Прочетен: 34345 Коментари: 8 Гласове:
18

Последна промяна: 02.12.2010 08:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Амстердам - Част 3 - Кварталът на Червените фенери и Музея на секса

Какво обещах в предишната част на пътеписа, днес ще направим разходка из Квартала на Червените фенери (Red Light District), и ще посетим Музея на секса в Амстердам.
Това са двете места в града, където всичко е свързано със секса и наркотиците. Малко странно за един чужденец, който има други представи за морала и взаимоотношенията между хората. Но като факт, тук тези неща съществуват и ние не устояхме на изкушението да разгледаме уличките на квартала, а на всичко отгоре се вмъкнахме и в Музея на секса.
Кварталът на Червените фенери се намира в сърцето на старата част на Амстердам от двете страни на канала De Wallen, и обхваща още няколко пресечки на юг от църквата Oude Kerkе (Старата църква).

image
Това е може би най-известния подобен квартал в света и една от основните туристически атракции на Амстердам.

image
De Wallen е мрежа от тесни улички, съдържащи около триста малки едностайни кабини, наети от проститутки, които предлагат на своите клиенти сексуални услуги.

image
"Труженичките" стоят вътре в стаичката зад прозорец или стъклена врата, обикновено осветена с червена светлина и показват на минувачите своите прелести и манипулации, които могат да правят. Ако проститутката в дадем момент е свободна, над входа свети червена лампа (фенер) и пердетата зад витрината са дръпнати встрани. Ако тя е заета, лампата не свети и пердетата са спуснати. Много от проститутките обслужват клиентите (предимно мъже, но може и жени) по "пълна" програма, но има и такива които предлагат "специални" услуги. Доколкото разбрахме сеансът от 30 минути "стандарт" струва 50 Евро, но може да има и други ценоразписи.

image
Освен малките стаички за проститутките, тук има и огромно количество сексшопове и секс театри на живо за възрастни.

image
Има и индивидуални кабинки за Peep show (в които клиента влиза и през стъклен прозорец наблюдава някаква сексуална сцена.
Единствено тук има и специални заведения, които се наричат "Coffeeshop" в които свободно се предлага на клиентите освен кафе и . . . марихуана.

image
image
В района на червените фенери има и два музея - Музей на марихуаната и както вече на няколко пъти споменах - Музей на секса.
Когато говорим за червени фенери се разбира част от населените места, където има концентрация на проституция и секс ориентиран бизнес, като сексшопове, стриптийз клубове и т.н. Терминът произхожда от червените светлини, които са били използвани като знаци на публични домове.
Холандия и Тайланд са две от страните с легално съществуване на обособени квартали за секс услуги и проституция, но има места в много други големи градове по целия свят, които са придобили международна репутация като райони на "червените фенери", въпреки че обикновено те са без официално признание и често са приемани с публично неодобрение. Такива квартали например има в Хамбург и Копенхаген и не знам още къде.
Червените фенери са любимо място за секс-туризъм и се посещават от много чужденци.
Когато се движите по тесните улички на квартала и се заглеждате по проститутките зад стъклените витрини, не ви препоръчвам да снимате с фотоапарат или камера, защото тук по неписан закон е забранено да се снима. По улицата постоянно се движат "тайни" съгледвачи, които следят за спазването на този закон и ако случайно забележат, че носите фотоапарат, ще ви направят голям скандал. Ако сте жена, най-малкото е да ви оплюят в истинския смисъл на думата, но ако сте мъж може да се стигне до вземане на фотоапарата и . . . Бух в земята. Така, че по-добре не носете фотоапарат в ръка. Разбира се има и папараци, които правят тайни снимки, но недейте да се правите на герой, защото тогава сериозно ще си изпатите ако ви хванат.
Ето ни пред входа на Музея на секса.

image
Входът е само 3 Евро и за наша всеобща изненада, вътре не е забранено да се снима. Така, че всички снимки които съм направил там са си напълно законни и не нарушавам никакви чужди авторски права.

image
Въпреки всичко, много от снимките съдържат материали, които един благовъзпитан човек би приел като откровена порнография. Затова снимките, които помествам в този постинг, по моя преценка съм ги подложил на нещо като автоцензура. Тези от тях, които съдържат "порно" елементи съм ги заменил с "Червена точка".

image

Ето така

Те не се появяват директно в постинга. Ако някой има голямо желание все пак да ги види, нека да ми изпрати "Лично съобщение" за да му дам достъп до тях. Условието е да е регистриран потребител на blog.bg.
На анонимни достъп няма да давам !
Предварително се извинявам за тези ограничения. Под всяка "Червената точка" само ще давам кратко пояснение, какво би трябвало да има на снимката предназначена за това място.
Няма да давам някаква допълнителна информация за този музей. Всичко което ще кажа е оформено като коментари под снимките.

image
Веднага след входното антре се влиза в залата с множество витрини с изложени вътре статуетки с еротично съдържание, събрани от цял свят.

image
Статуетките са подредени в хронологичен ред.

image
Тези са например от времето на Наполеон.

image
В малка зала са показани множество стенни фотоси с еротични сцени.

image
В центъра на залата е поставен малък фонтан с фалоси.

image
Продължаваме нагоре по малко стълбище към горния етаж на музея. От всички страни има витрини с много снимки и рисунки на еротични сцени от различни времена.

image
По стълбището има релефи на голи женски тела.

image
Внимание! Когато минавате край тези релефи, да не се изненадате от звучното пръцкане на женско дупе.

image
Това е Мерилин Монро - секс символът на 20 век.

image
А това е фотографът, който прави снимки на великата актриса.

image
В залата има скулптурни фигури в реален размер, които показват фрагменти от някаква сексуална сцена. Това например е сцена на измъчване на млада жена.

image
А това е макет на стаичка с червен фенер и проститутка, вътре в нея, предлагаща "любов". (Малко грозничка ми се вижда).

image
Още една проститутка зад витрината в очакване на клиент. (Тази по я бива.)

image
Тази си е направо красавица

Влизаме в залата с движещите се фигури.

Това са механично движещи се фигури с интересни, но в някои отношения доста шокиращи сюжети.

image

На скритата по-горе фигура проститутка задоволява своя клиент с ръка, а самата тя се самозадоволява. Движенията са съпроводени с шумни звуци.

image

Същата фигура в по-едър мащаб.

image

По-горе трябваше да има лесбийска двойка, която упражнява мазохизъм (шибане с камшик.)

image

А това е жена "въоръжена" с изкуствен член за активта страна в лесбийска любовна игра.

image

Статуетка с танцуваща двойка, извършваща полов акт.

image

Тук трябваше да има фигура на действащ ексхибиционист. В нормално състояние долната част на тялото е скрита под сив шлифер, и изведнъж шлифера се разтваря и . . . Ето ме!!

image

Клиент на проститутка в стаичка от червените фенери, готов да действа.

image

"Баба яга" на млади години, готова да ви "изкара акъла".

Вижте краткото видео в залата на движещите се фигури.В същата зала можете да видите и други интересни неща. Например световно известната шпионка Мата Хари.
Или пикаещия матрос. Не надничайте през прозореца на мъжката тоалетна, за да не ви сполети изненада.
Влизаме в друга зала със статуи, които могат да се наречат все пак произведения на изкуството.

image
Черна жрица на любовта.

image
Без коментар.

image
Фалос от "кабинет по анатомия".

image

Самозадоволяващ се орално сатир.

image
Футуристична любов. Метална скулптура от типа "Терминатор".

А ето и някои интересни секс аксесоари.

image
Средновековен девствен пояс!!

image
Еротично бельо от началото на миналия век.

image
А виждали ли сте такава тоалетна чиния.
А ето и няколко идеи за торти като подарък за любимия (любимата).

image
"Черешката" на тортата.

image

"Честит Ден на циците Роби".

image

"Разцелувай го мила Донна!"
  image
Разни вкусотии за смукане.

А ето и още няколко витрини с фотоси на различна тематика.

image
Карти за игра с еротични картинки и печатни издания. Календари и прочутото списание "Playboy".

image

Скрит фотос със снимки на различни теми.

image

Сексуални извращения и содомания.

image

Без коментар

image

Травестити.

image
На излизане си направихме снимки за спомен до един голям фалос, за да удостоверим, че сме били там.

image
Това е всичко за този уникален музей.

В следващата част на пътеписа ще ви покажа Пазарът на цветята. Една истинска феерия от цветове и разнообразие. Ще видите и част от характерните сувенири от Амстердам.

Следва продължение.

До нови срещи.Гласувай:
18
01. lubara - Поздрави!
02.12.2010 12:41
За един ден, дори бях забравил за този квартал.
Но ми направи впечатление друго. Тези холандци много държат да се разбере, че са твърде разкрепостени. В центъра, на малък площад, имаше открит писоар, във форма на кръг. Облекчаваш се с гръб на минувачите. Колко му е да направят една преграда, все пак гледката не може да се нарече красива. Но нали за тях няма граници...
цитирай
2. pitagorid - lubara
02.12.2010 13:08
Наистина да се разгледа Амстердам за един ден е просто невъзможно. Но този квартал заслужава да се види. Е! Не всеки би желал това, но като атракция си заслужава.
Благодаря за коментара
цитирай
3. sparotok - интересно
02.12.2010 13:24
Интересна разходка, такива неща не се виждат всеки ден, но аз лично предпочитам Държавния музей. Археологическият музей в Лайден също си заслужава, има страхотна колекция.

Поздрави!
цитирай
4. yotovava - Поздрав и от една жена :)
02.12.2010 15:57
Валя
цитирай
5. razkazvachka - Как ли би изглеждал този музей
02.12.2010 21:31
в очите на поколението след 500 години:)))

Може би ще останат с впечатлението, че холандците са измислили секса....
цитирай
6. scarlety - Много интересно!
05.12.2010 19:44
Поздрави за интересния постинг!:)
цитирай
7. cindy - Хм, направо съм разочарована :)
07.12.2010 22:53
Очаквах повече от холандците. Не съм била там засега, но такъв музей съм виждала в Прага. Може и снимки да му пусна, има доста интересни експонати.

В интерес на истината обаче в музеите за модерно изкуство по Европа - в Германия, Италия, Франция и Англия, съм виждала такива неща, пред които всички секс-музеи направо бледнеят...
Защото там нещата са много по-разкрепостени през погледа на "артиста", демек на художника.
Това тук са си като детски залъгалки :))))))

цитирай
8. анонимен - cindy
08.12.2010 11:08
Това видях, това описах. Този музей по-скоро е за "широката публика", а не за познавачи на изкуството. Повечето неща са пошли и неестетични и по-правилно е да се казва не "Музей на секса", а "Музей на порнографията". Има и произведения на изкуството, но са попаднали вероятно там само за хвърляне на прах в очите. :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pitagorid
Категория: Други
Прочетен: 2411331
Постинги: 158
Коментари: 1041
Гласове: 3797
Календар
«  Юли, 2018  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031