Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2015 21:12 - Почивка в Анталия - Хотел Sueno Beach Side - 1 част
Автор: pitagorid Категория: Туризъм   
Прочетен: 9239 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 06.10.2015 21:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Почивка в Анталия - Хотел Sueno Beach Side - 1 част

След като през последните няколко години, четири пъти летувахме в традиционните (за нас българите) турски курорти (Кушадасъ - Атлантик Холидей клуб и Гранд Белиш, Мармарис - Ноа хотел клуб Нергис Бийч и Паша Бийч), тази година решихме да се поглезим. Искахме да отидем на ново място от по-висока класа.
Първоначално идеята беше да отидем в Испания (Коста де ла Лус), но поради липса на достатъчно достоверна информация се отказахме.
Тогава се ориентирахме към АНТАЛИЯ - топ дестинациите на курортите в Турция. Започнахме задълбочено търсене на информация и проучване на мненията за курортите там. След консултации с туристическите агенции, не беше трудно да се ориентираме. Препоръката беше безапелационна - района на град Сиде.
Впрочем, когато се каже Анталия, трябва да имате предвид, че става въпрос не за самия град Анталия, а за областта Анталия, която включва много голям район от средиземноморското крайбрежие с дължина почти 200 km (70 km западно от града, където се намират курортите в района на Кемер, и още около 130 km източно от града, където се намират курортите в районите на Белек, Сиде, Манавгат, Соргун, и Алания). Според познавачите на тези райони, най-хубавите пясъчни плажове се намират около Сиде и Белек. Затова горещо ни препоръчаха именно Сиде.
Въпросът се свеждаше, кой точно хотел да си изберем. И отново ни препоръчаха най-доброто - Sueno Hotels Beach Side (Дадоха ни и специален рекламен диск).

image

Нека да направя едно предварително пояснение. Повечето хотелни комплекси в Анталия са пет звездни, категория „Лукс” - ултра ол инклузив. Те съществено се различават от традиционните турски хотелни комплекси, които българите предпочитат, като се започне от Айвалък, Кушадасъ, Бодрум, Дидим, Мармарис.
Ултра ол инклузив означава, че комплекса е „затворен” и всичко вътре в него е включено в цената, включително всякакъв вид вносен марков алкохол, храна, развлечения, шезлонги, чадъри и голяма част от специалните процедури. За разлика от досегашните курорти, където сме били, тук дори не ни сложиха така наречените хотелски гривнички. Просто няма нужда от тях. Останалите хотели около комплекса, които не са от този тип, слагат гривнички на своите гости, което пък е достатъчно за охраната, да не допуска такива странични посетители в комплекса.
Разбира се има и платени услуги, но те са за ВИП клиенти. Тук влизат развлечения като боулинг, специални козметични масажи и СПА услуги. Също така и някои от забавленията в Луна парка, водните развлечения и компютърни симулатори са платени.
С две думи, плащаш някаква цена и след като влезеш в комплекса, може да прекараш цялата си почивка там, без да похарчиш нито една лира.
Какви са цените? Различни са. И варират в доста широки граници. Въпреки привидната еднаквост на комплексите, някои от тях са си извоювали престижни сертификати и име. Освен това се предлагат сезонни намаления и отстъпки при ранно резервиране. Така, че има значение и разположението на комплекса, близостта и качеството на плажната ивица, видът на стаята и нейното разположение и т.н.
Изборът на нашият хотелски комплекс Sueno Beach Side си беше точно в десетката. Съчетание на умерен лукс и финансова достъпност при изключително добър плаж и близост до интересни обекти (Античния град Сиде - само на 2 км по плажната ивица.) За периода 19-26 септември (при ранно записване), заплатихме по 921 лв. на човек, което беше направо „без пари” за лукса и обслужването, което получихме. Да си кажем направо: „Останахме повече от доволни от ВСИЧКО!”.
Без да изпадам в крайности, трябва да кажа и една неприятна подробност - пътуването. Пътуването до Анталия (впрочем това важи и за всички други традиционни дестинации в Турция) е доста изморително и неприятно. Имам предвид, пътуването с автобус. Разстоянието от България до областта Анталия е над 1200 km и се пътува над 18 часа и то през нощта. Докато за Егейското крайбрежие се пътува през Чанаккале, Дарданелите и Измир, то за Анталия се преминава през Истанбул, Босфора и се пресича западния Анадол почти по посоката север-юг от Адапазаръ до Анталия и то през планинските области на планината Торос. Оттам още около 65 km на изток до град Сиде или 120 km до Алания. Да не ви разказвам какъв ужас е пресичането на Истанбул. 4 часа в задръстване.
И така да започна по същество.
Ще започна с по-подробна информация за „затворения” хотелски комплекс Sueno Beach Side.

image

Комплексът е разположен върху площ от 160 декара. Състои се от централен пет етажен хотелски корпус. На всеки етаж има по 176 стаи. Освен това има и 12 вили по на два етажа с 4 или 6 луксозни стаи (общо 56). Вилите са разположени около изкуствено езеро, оформено като общ голям басейн с площ 2800 квадратни метра. Общия брой на летуващите при 100 % запълване е около 2000 души.

image

Комплексът разполага със 7 басейна, включително и изкуственото езеро. Единият от басейните е закрит и се ползва целогодишно. Има допълнително и още два детски басейни (единия закрит).

image

Голям Аквапарк с басейн, седем пързалки и други развлекателни съоръжения. Има също и голям постоянен Лунапарк с виенско колело, скоростно влакче, платформа за електрически блъскащи се автомобилчета, люлка Гондола и още ред други уреди за забавления за деца и възрастни.

image

Има две футболни игрища с класически размери, 4 тенис корта, класическо стрелбище и стрелбище за стрелба с лък. Две игрища за плажен волейбол, мини голф и дартс.

image

В комплекса има 8 ресторанта и 17 бара. Централният ресторант „Аказия” е с 900 закрити места и още 500 открити.

image

Останалите ресторанти наречени „А`ла карт ресторанти” са тематични: Азиатски (китайски), Италиански, Мексикански, Турски, Рибен, Пица ресторант и Барбекю (плажен) ресторант.

image

Освен това има една улица със сергии, където се предлагат всевъзможни блюда, сладкиши, салати, деликатеси, барбекю, пици, риба, плодове, дини, пъпеши, турски ястия, гарнитури и напитки.

image

По сергиите се предлагат още сладолед и турски гюзлеми, които се приготвят пред вас. Улицата се казва „Side Sokagi” и е уникална като замисъл. Тук всеки може да се нахрани както си е по бански (в ресторантите трябва задължително да сте облечени с прилични дрехи). Около всички басейни и места за развлечения има барчета, където се предлагат всякакви алкохолни (в това число маркови питиета: водка, уиски, джин, ром, вермути, ликьори, вина, турска ракия, коняк, мастика, узо и т.н.) и безалкохолни напитки (Кока кола, Фанта, айран и т.н.).

image

За яденето, ще напиша отделно постинг. То това изобилие няма как да се опише.

image

image

Ей! Забравих само да кажа, че няма … домус (демек свинско). Е! Няма кебапчета, кюфтета и шпекови салами. Ама хайде сега да не се правим на ощипани. Щото, ако искаме кебапчета, що не идем в Слънчев бряг и да ни одрусат яко. Тук има толкова други неща, които, убеден съм, няма как в България дори да ги опитате. Или ако ги опитате, ще трябва дълбоко да се бръкнете в джоба (риба Сьомга, морски дарове, октопод).

image

image

image

Комплексът има прекрасен плаж. Мога да го сравня само с нашите плажове като Слънчев бряг, Златни пясъци или Несебър. Но!! Има едно голямо НО!! Плажът тук е изключително чист, фин ситен пясък, без зелени водорасли, пясъчно дъно без камъчета. Водата е тюркоазено синя, много солена. Няма никакви миди. Няма никакви чайки и гларуси. Няма комари и мухи. Няма медузи. Снимките демонстрират това. Има доста риби и рибки в морето. Има обаче много врабчета и няколко двойки врани.

image

image

Специално за този хотел има изградена платформа-пристан, навлизаща доста навътре в морето. Има формата на цвете с листенца, погледната отгоре. На платформата е разположен бар, предлагащ всякакви напитки и ядки. Бирата е само една марка - Ефес, но е много добра.

image

image

На плажа има десетина бунгала с балдахини, за VIP персони (те се наемат целодневно срещу сумата от 40 EUR) и там могат да се провеждат семейни или групови тържества. В целия комплекс на десетки места са разположени хладилни витрини, където се предлага студена питейна вода.

image

image

В главният хотелски корпус има приземен етаж, където са разположени залите за всевъзможни забавления, компютърни игри, боулинг, тренажори, плейстейшъни, билярд, снукър, ротативки, и … ами няма как да ги изброя.

image

На същия етаж се намира и огромния СПА център, фитнес залата, помещенията за солни бани, тангентори, джакузита, сауна, турска баня и т.н.

image

image

Комплексът разполага с голям амфитеатър с 500 места, подредени около масички за консумация и още 100 на балкон.

image

Интернет има на две места - в лоби бара и на амфитеатъра. Бяхме приятно изненадани, че през всичките вечери прекарани там, имаше висококачествени представления и спектакли: три вечери с циркови спектакли - (московска циркова трупа, кубинска циркова трупа, и цирков спектакъл „Пирати”). Имаше представление на турски фолклорен ансамбъл. Една от вечерите бе посветена на едно забавно представление, наречено „Мис Суено”.

image

Всяка вечер до 2 часа след полунощ има плажна дискотека. Разположена е на сцена на плажа, за да не смущава почиващите в хотела. Вечер „Караоке”, детски забавни дискотеки и жива музика с дансинг.

image

image

image

Дневни състезания по басейните, игри на водна топка, воден волейбол, водна аеробика, йога и т.н.

image

А парка си е истинска ботаническа градина. (Виж снимките).
Ох! Впечатленията са толкова много, че просто няма начин да не забравя нещо.

image

image

image


image

Забележително е, че в комплекса има цяла котешка ферма, за която се грижи специален ветеринар. Котките се хранят по график и се разхождат съвсем свободно между летуващите, по алеите, по плажа, по тревните площи и дори вътре в ресторанта и барчетата. Огромни охранени котараци.

image

image

image

image

image

image

Сега за чистотата. Нямам думи. Чистотата беше на изключително високо ниво. Всеки ден се сменяше спалното бельо и банските хавлии, включително и бели халати. В хотелската стая има мини бар, който всеки ден се зареждаше с една голяма бутилка минерална вода, две бутилки кока кола и една със спрайт. И 4 кенчета по 250 г. бира Ефис.
Стандартната стая е с двойна спалня и допълнително трето легло. Плосък телевизор, и баня с вана. (Вижте снимките.)

image

image

image

Сега още нещо, което се оказа много важно за нашата почивка. Ние бяхме единствените двама почиващи от България, които отседнахме в този хотел. (Целия автобус с останалите българи замина за Алания.) Нямаше с кого две думи на български да кажеш. Няма и кого да напсуваш дори.

image

На първо време, това като че ли беше много кофти, но се оказа че е едно голямо предимство. Почувствахме се като истински бели хора, защото се отнасяха с нас като със „западняци”.

image

image

image

Там където има струпване на доста българи, става нещо странно. Колкото и отзивчиви и толерантни да са турците, те винаги знаят, че ние сме бедните комшии и това се чувства. Тук не беше така. Минавахме като „западняци” или поне като „руснаци”, защото единствения що-годе език с който общувахме беше руския. А тук имаше много руснаци и определено доста богатички. Впрочем в хотела летуваха хора от всякакви националности, имаше холандци шведи, французи, поляци, македонци, араби и негри, а дори швейцарци.

image

image

Направи ни огромно впечатление, че през този период в ходела почиваха много млади турски семейства с деца от 2 месеца до към пет шест години (поне половината от всички летовници). Явно имаха сериозни сезонни намаления и хотела беше пълен, дето се вика до „дупка”.

image

Имахме и още един изключителен късмет. Когато ни настаниха в стаята, се оказа, че сме на първия етаж, точно срещу вратата към лоби бара. Мале-е-е! Изгледът от балкона беше към задния двор, потулен от високи борови дървета.

image

image

Първото което си помислихме е, че нали сме българи, настаниха ни в най-глухата стая.

image

О! Ама се оказа че близостта до лоби бара ни гарантира перфектен Wi-fi интернет и можехме да си гледаме българска телевизия в стаята, а чрез facebook месенджера имахме безплатна връзка с България. Когато се разходихме из комплекса, разбрахме, че има отдалечени стаи на петия етаж, отдалечени поне на триста метра от входа на лоби бара.

image

Комплексът разполага и с пет конферентни и заседателни зали. Едната беше поне с 300 места.

image

image

image

В тези зали могат да се провеждат конференции и други банкетни прояви.

image

image

Например Новогодишни тържества, сватбени тържества и т.н. При нашето пребиваване беше турския празник Курбан Байрям. По този повод за всички почиващи в хотела турски граждани беше организиран тържествен концерт с банкет. През двата дена и ние намазахме, защото имаше агнешки чевермета и какви ли не други празнични ястия.

image

image

По нищо не личеше че е края на септември. Температурите бяха около 28-30 градуса, а на водата … пак толкова. Истински „чай”.

image

image

Само един ден имаше валеж, но това си беше като „дю шеш”, защото имахме възможност да разгледаме античния град Сиде, и да си пазарим някакви сувенири. За него ще напиша (да не се каня) отделен постинг.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Ами за сега толкова! Снимките ще ви покажат повече. А в следващата част, както обещах, ще ви покажа храната, която ни предлагаха тук. Представата за шведска (или блок) маса в случая има съвсем различни измерения.

image

Следва продължение!

За тези които искат да научат повече за Sueno beach Side предлагам да изгледат и специално направения от мен видео клип с продължителност почти 50 мин.

Хотел Sueno Beach Side

До нови срещи!
 



Гласувай:
8



1. kasnaprolet9999 - Прекрасно местенце, струва си п...
06.10.2015 22:15
Прекрасно местенце, струва си парите и дългото пътуване. Тези кулинарни изкушения обаче много ме притесняват:))) Обикновено през септември успявам да смъкна килцата до 56 и много им се радвам, там едва ли ще мога да го постигна.
цитирай
2. dolsineq - Много добра информация, благод...
12.10.2015 22:52
Много добра информация, благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pitagorid
Категория: Други
Прочетен: 3332055
Постинги: 158
Коментари: 1059
Гласове: 3831
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031