Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2015 21:22 - Дубай и Абу Даби за 8 дни
Автор: tera Категория: Туризъм   
Прочетен: 8591 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 20.10.2015 21:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg





Това е накратко обиколката - Дубай за 5 дни, Абу Даби - за 2 дни и връщане обратно в Дубай за самолета последният ден.

Казано е съвсем накратко, но пък впечатленията са за много повече дни. Вчера като се прибирахме имах чувството, че сме обикаляли ОАЕ поне месец, защото програмата беше доста интензивна. Казвам програмата съвсем условно, защото заминахме без всякаква програма. Бях направила предварително две резервации - за посещение на Бурж Халифа и за тур с лодки по езерото пред него за фонтаните. Това беше цялата предварителна подготвка.

Приятели ми бяха изпратили линкове към пътеписи на хора, направили подобно пътешествие. Нямах никакво време да ги чета подробно, само отразих информацията за горните резеравции и ги направих. Това беше почти всичко предварително, всичко останало се получи от само себе си.

Другото нещо, за което ни свършиха работа тези пътеписи беше, че разбрах за комбиниран билет за Big Bus Дубай и Абу Даби, което също ни беше полезно.

В крайна сметка за пътеписите ми остана време чак на 7-ия ден, докато се излежавах на басейна на 5-ия етаж на хотела в Абу Даби. До този момент всичко беше толкова интензивно, че изобщо нямах нито време, нито желание да чета нечии пътеписи.

И така - да започваме с обиколките. :) Хотелът в Дубай го избрах заради близост с метрото и по съвет на моя приятелка, която е работила 8 години в ОАЕ - първо в Дубай, после в Абу Даби. И като ми каза - гледай да е близо до метрото, напълно й повярвах. Още повече, че нашият хотел беше на станция Union, където се пресичат червената и зелената линия на метрото - направо уцелихме джакпота с тази локация! Метрото е супер за придвижване, защото се избягват задръстванията, които ги има доста, особено в пиковите часове.

Взимате си Nol Card, зареждате я със сума по ваш избор, но имайте предид, че ако сумата в един момент е 6 дирхама, трябва да заредите отново. Ние зареждахме обикновено с по 20 дирхама, но като тръгнахме за Абу Даби заредихме с по още 50, понеже билетът до там е 25.

Такситата са си направо евтини за техния стандарт, иначе са горе-долу като нашите таксита. Начална такса 3.50 дирхама ( което е около 1.70 лева) - курсът е 0.477 дирхама за лев. После ви возят на 1,60 дирхама на километър - грубо към 80 стотинки. Понеже по принцип там си е доста скъпо, това си е направо без пари за техния стандарт. С таксита се придвижвахме основно в Абу Даби, защото там метро няма, има някакви автобуси, но изобщо не ги разбрахме какви са.

За нас основният транспорт обаче се оказаха туровете на Big Bus, защото закупихме 48 часова карта за Дубай, плюс 24 часова за Абу Даби и плюс нощен тур из Дубай. За всичките обаче връзки с тези турове пак се наложи да ползваме метрото.  Но за сметка на това за всичкото това време овършахме всички интересни места в Дубай и Абу Даби, направихме всичките обиколки - червена, зелена и синя,  освен това 3 круиза, които за мен бяха най-приятната част от обиколките, качихме се на най-високата кула в света, фонтаните ги изгледахме многократно - включително и 2 пъти горе от наблюдателната площадта на 124 етаж на Бурж Халифа. А също и екскузии по сърпа на Palm of Jumeirah,  Sunset in the desert и екскурзия до съседното емирство Шарджа.

Накратко - изкарахме си супер! Още повече, че в сравнение със стандартните организирани екскурзии, го направихме хем по-комфортно, хем по-изгодно. Защото, ако се хванете на организирана екскурзия за всичките тези обиколки ще платите в пъти в повече. Пък и си позволихме доста луксозни 4* хотели, особено този в Абу Даби беше супер модерен.

Днес ще минем без снимки, това е нещо като прелюдия.
Но обещавам да кача после снимки, което знаете е супер досадна работа, но все пак е най-интересната част от пътеписите. Защото иначе няма как да се онагледят впечатленията.

Но пък и друго ще ви кажа - най-важното е да отидете и да видите с очите си! Тогава ще ви останат незабравими спомени!
До скоро! :)


P.S. Качвам по-долу един клип за развлечение, но не се лъжете - не е това истинският Дубай! :)  Там има и кадри и от голямата джамия в Абу Даби, между другото - едно наистина впечатляващо с красотата си място. Но все пак това е рекламен клип за привличане на туристи, реалноста е много впечатляваща, но не чак толкова стерилна и красива, все пак. :)








Гласувай:
7



1. germanwoman - хаха
20.10.2015 21:31
А ЛевуНоВо И Долен чИфЛик за 2 часа става ЛИ?
цитирай
2. tera - Не ти изтрих коментара, за да илюстрирам тъпотията ти. :)
20.10.2015 21:35
germanwoman написа:
А ЛевуНоВо И Долен чИфЛик за 2 часа става ЛИ?


Но следващия ще го изтрия, стигат ми толкова фойерверки на "мисълта" ти.
цитирай
3. anin - Като се поопарича
20.10.2015 23:02
Ще ида...:)
цитирай
4. tera - Непременно отиди,
21.10.2015 09:25
ще ти бъде интересно. :)
цитирай
5. toninabog - Поздрави!
21.10.2015 10:29
Хареса ми ! Това е доста различна действителност от нашата! Даваш хубави и практични съвети ! Ако не те затруднява с каква сума на човек може да се осъществи?
цитирай
6. tera - Това е интересното, че е много различна :)
21.10.2015 16:56
А и всичко е истинско - в смисъл там играят огромни пари и като ти кажат, че нещо е излязло на цена 8 млрд. долара, това си е така. Или пък примерно как се работи по проект Дубайски Лувър за след година- две сигурно ще е готов. Изобщо хич не си поплюват хората, непрекъснато се строи и се пускат нови и нови проекти. Все едно искат да стане Дубай пъпът на Вселената, но пък кой знае... :)

За сумата - зависи как се каниш да отидеш, ако е организирано е една цената, а ако е частно - както сам си го направиш. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4647663
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18536
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031