Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2013 20:03 - Инструментите за интелектуално развитие
Автор: achoachev Категория: Хоби   
Прочетен: 2248 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.01.2013 17:52


                 За нормалното интелектуално развитие е необходимо да се използват следните  основни инструменти.

         1 - модел за подражание. В нашето общество, или поне в литературата, има хора, които са се реализирали   в развитието си. Това  може да бъдат учени, хора с бърза  мисъл, изобретатели, просто знаещи хора.Може също така да се отбележи, че много учени в младостта си са се занимавали с туризъм или други дейности, свързани с планините.

        image

         2 - висока степен на амбициите. Не се ограничавайте с малки победи, научете се да мечтаете. Тогава преработете  мечтата в план и  започнете изпълнението. Ние пътуваме често публикуваме снимки, и в отговор  понякога чуваме: "Това е страхотно, но това не е за мен ... Това е хубаво, но не разполагам с достатъчно пари, за да пътувам ... Това е една мечта, невъзможна мечта ..."

         В действителност, за  човека няма   невъзможни  неща.

 image

         3 - дискусия. Не се страхувайте да спорите,това  е полезно за мисленето.Търсете аргументите,търсете противоречия в аргументите на опонентите.

         Доказвайте!

 image

         4 - обикновена творческа работа!КОмпозирайте музика,нарисувайте картина,напишете разкази, стихотворения. Страната ни е толкова прекрасна, че винаги ще се намери  какво да ви вдъхнови.

 image

         5 - винаги питайте - защо?Този   универсален въпрос помага да се определят причинно-следствените връзки,а означава  - да се разбере света. Един човек се запитал защо ябълката пада на земята - това бил  Нютон.

 image

         6 - здравословен начин на живот. Очевидно е, че не трябва да се разшифрова какво е това. Един факт: за нормалната  мозъчна дейност се изисква нормално   кръвообращение.

 image

         7 - поставяйте си  нови цели. Не спирайте!

 image

         8 - трудолюбието. Не забравяйте мъдростта на хората "Търпението и трудът ще преборят всичко." Да, дори и понякога да е трудно. Някой ще реши , че е по-лесно да се изтяга  на дивана. Просто изберете плажа за ваканционен отдих. Но това което е по-лесно - не винаги означава по-добро. Необходимо е да работи и мозъкът.

 image

         9 - разнообразието. Например, пещерняците са заинтересовани да посетят различни пещери ,планинарите- на различни планини, водните спортисти - различни водоеми. Можете да откриете нещо ново, неизвестно! От друга страна, гледането на дебилните ток-шоута, където всички действия се повтарят монотонно,зациклят възприятията в затворен кръг, от корто е трудно да се избяга.

 image

         10 - търсете  новото.Мога да не коментирам ...

 image

         11 - позитивното мислене. Дори ако сте в гъста мъгла, трябва да вярвате, че някъде там е слънцето. Или пък не виждате изхода и си мислите,че сте   в задънена улица? Глупости!Няма задънени улици.! Има непробити тунели .



Тагове:   творчество,   Кариери,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031