Постинг
31.08.2014 21:19 -
Торти - уникална колекция домашно производство
Автор: pitagorid
Категория: Хоби
Прочетен: 14655 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 24.01.2018 13:28
Прочетен: 14655 Коментари: 4 Гласове:
14
Последна промяна: 24.01.2018 13:28
Торти - уникална колекция домашно производство
Днес ще ви представя една уникална колекция от торти - домашно производство, изработвани от моята дъщеря - Пенка Иванова Попова.
Това са торти, направени по различни поводи през последните пет-шест години, предимно за честване на рождени дни от нашето семейство. Има и торти правени и по други поводи.
Под някои от снимките са дадени и коментари.
Ето и самата колекция
Фонданена торта по случай 2 години на нашия внук Златан
Торта по случай 29 годишнината на моя син Димитър Иванов Иванов
Торта за 86-я рожден ден на моята майка
Торта за 81-я рожден ден на моята майка
Колективния рожден ден на дъщерята и зетя
Тортата на Златан за третия му рожден ден
Торта за 87-я рожден ден на моята майка
Тортата на Златан за четвъртия му рожден ден. Понеже е голям любител на коли, темата на тортата е BMV с номер 3333
Торта за 88-я рожден ден на моята майка. Това е тортата, където за пръв път бяха поставени виолетови фонданови рози.
Това е домашната торта по случай моя юбилей.
Тортата изработена от авторката по случай нейния рожден ден
Две торти за първия роджен ден на нашия внук Златан Тенев Попов
Плодова торта за рожденния ден на сина ми Димитър Иванов Иванов
Торта за внучката Радина - 11 години
Празнична новогодишна торта за Новата 2012 година
Една уникална торта под формата на футболна топка по случай навършване на 555 дни от рождението на Златан. На по-горната снимка - тортата по време на изработка, а по-долу вече на готовата торта.
Плодова торта за моята майка (по време на приготвянето и готовата торта).
Плодова торта с бишкоти.
Уникална торта по случай навършването на 30000 дни от рождението на моята майка.
Накрая нека да ви споделя тайната за приготвяне на тортения ФОНДАН, който е един от основните елементи при украсяване на тортите.
Необходими продукти
- 1 пакетче желатин
- 60 ml студена вода и 50 ml гореща вода
- 120 ml глюкоза
- 1 или 2 чаени лъжички глицерин (глицерол) - купува се от аптеката,
- половин чаена лъжичка лимонена киселина, предварително разтворена във вода
- пудра захар - около 1 kg.
Начин на приготвяне
Трябва да отбележа, че начина на приготвяне е от изключително значение за да получите добър фондан.
Едно пакетче желатин се разтваря в купичка с 60 ml студена вода. Престоява така 10-15 минути за да набъбне. После го прехвърляме в друга купичка с гореща вода (около 50 ml) и бъркаме докато желатина се стопи и стане прозрачен (рядък като вода). Добавяме 120 ml глюкоза, 1 дори 2 чаени лъжички глицерин и полочин чаена лъжичка лимонена киселина (също предварително разтворена във вода, за да не бъде на кристали). Сместа много добре се разбърква до получаване на хомогенна смес.
Около 1 kg (може и малко повече) пудра захар се пресява пони три пъти през ситно сито, така че да стане много пухкава. Започваме постепенно да добавяме пухкавата пудра захар към предварително приготвената хомогенна смес като интензивно разбъркваме. Сместа започва да се сгъстява и добива пластичност. Добавяме толкова пудра захар, докато сместа стане пластична като пластелин. Колко захар ще поеме, зависи от количеството на предварително приготвената смес. Възможно е това да бъде около 1 kg, но може и повече. Добре омесваме пластичния фондан и така той е готов да употреба. Може да се съхранява в хладилник повече от 1 година, без да губи свойствата си.
Приготвения фондан, може да се оцвети с бои за хранителни цели. За целта може да си приготвите течни бои от трите основни цвята (червен, зелен и син). Трябва обаче зрънцата от боите да се разтворят задължително в спиртен разтвор (може в 90 градусов спирт, но може и в безцветна водка или ракия). Разделяте фондана на колкото си искате чости и ги оцветявате в цвят по желание, чрез смесване на определени количества от трите цвята основни бои.
Добрият фондан трябва много добре да се разточва с точилка за кори за баница. Колкото по-тънка стане кората, толкова фондана е по-добър. Добрият фондан е много пластичен и от него могат да се правят най-различни фигури, без същите да се деформират от собствената си тежест или от леко загряване.
Процес на приготвянето на розички от фондан за украса на тортата по случай 88-та годишнина на моята майка.
Тортата на Златан по случай 4-тия рожден ден
Опитайте и вие.
Само с гледане не става.
А сега няколко снимки от тържества на нашето семейство, поводи за тези прекрасни торти.
Златан Попов на 1 - година
Златан Попов на 2 - години
Златан Попов на 3 - години
Златан Попов на 4 - години
С мама и тати - 19.07.2014
С баба и дядо - 19.07.2014
До нови срещи.
Днес ще ви представя една уникална колекция от торти - домашно производство, изработвани от моята дъщеря - Пенка Иванова Попова.
Това са торти, направени по различни поводи през последните пет-шест години, предимно за честване на рождени дни от нашето семейство. Има и торти правени и по други поводи.
Под някои от снимките са дадени и коментари.
Ето и самата колекция
Фонданена торта по случай 2 години на нашия внук Златан
Торта по случай 29 годишнината на моя син Димитър Иванов Иванов
Торта за 86-я рожден ден на моята майка
Торта за 81-я рожден ден на моята майка
Колективния рожден ден на дъщерята и зетя
Тортата на Златан за третия му рожден ден
Торта за 87-я рожден ден на моята майка
Тортата на Златан за четвъртия му рожден ден. Понеже е голям любител на коли, темата на тортата е BMV с номер 3333
Торта за 88-я рожден ден на моята майка. Това е тортата, където за пръв път бяха поставени виолетови фонданови рози.
Това е домашната торта по случай моя юбилей.
Тортата изработена от авторката по случай нейния рожден ден
Две торти за първия роджен ден на нашия внук Златан Тенев Попов
Плодова торта за рожденния ден на сина ми Димитър Иванов Иванов
Торта за внучката Радина - 11 години
Празнична новогодишна торта за Новата 2012 година
Една уникална торта под формата на футболна топка по случай навършване на 555 дни от рождението на Златан. На по-горната снимка - тортата по време на изработка, а по-долу вече на готовата торта.
Плодова торта за моята майка (по време на приготвянето и готовата торта).
Плодова торта с бишкоти.
Уникална торта по случай навършването на 30000 дни от рождението на моята майка.
Накрая нека да ви споделя тайната за приготвяне на тортения ФОНДАН, който е един от основните елементи при украсяване на тортите.
Необходими продукти
- 1 пакетче желатин
- 60 ml студена вода и 50 ml гореща вода
- 120 ml глюкоза
- 1 или 2 чаени лъжички глицерин (глицерол) - купува се от аптеката,
- половин чаена лъжичка лимонена киселина, предварително разтворена във вода
- пудра захар - около 1 kg.
Начин на приготвяне
Трябва да отбележа, че начина на приготвяне е от изключително значение за да получите добър фондан.
Едно пакетче желатин се разтваря в купичка с 60 ml студена вода. Престоява така 10-15 минути за да набъбне. После го прехвърляме в друга купичка с гореща вода (около 50 ml) и бъркаме докато желатина се стопи и стане прозрачен (рядък като вода). Добавяме 120 ml глюкоза, 1 дори 2 чаени лъжички глицерин и полочин чаена лъжичка лимонена киселина (също предварително разтворена във вода, за да не бъде на кристали). Сместа много добре се разбърква до получаване на хомогенна смес.
Около 1 kg (може и малко повече) пудра захар се пресява пони три пъти през ситно сито, така че да стане много пухкава. Започваме постепенно да добавяме пухкавата пудра захар към предварително приготвената хомогенна смес като интензивно разбъркваме. Сместа започва да се сгъстява и добива пластичност. Добавяме толкова пудра захар, докато сместа стане пластична като пластелин. Колко захар ще поеме, зависи от количеството на предварително приготвената смес. Възможно е това да бъде около 1 kg, но може и повече. Добре омесваме пластичния фондан и така той е готов да употреба. Може да се съхранява в хладилник повече от 1 година, без да губи свойствата си.
Приготвения фондан, може да се оцвети с бои за хранителни цели. За целта може да си приготвите течни бои от трите основни цвята (червен, зелен и син). Трябва обаче зрънцата от боите да се разтворят задължително в спиртен разтвор (може в 90 градусов спирт, но може и в безцветна водка или ракия). Разделяте фондана на колкото си искате чости и ги оцветявате в цвят по желание, чрез смесване на определени количества от трите цвята основни бои.
Добрият фондан трябва много добре да се разточва с точилка за кори за баница. Колкото по-тънка стане кората, толкова фондана е по-добър. Добрият фондан е много пластичен и от него могат да се правят най-различни фигури, без същите да се деформират от собствената си тежест или от леко загряване.
Процес на приготвянето на розички от фондан за украса на тортата по случай 88-та годишнина на моята майка.
Тортата на Златан по случай 4-тия рожден ден
Опитайте и вие.
Само с гледане не става.
А сега няколко снимки от тържества на нашето семейство, поводи за тези прекрасни торти.
Златан Попов на 1 - година
Златан Попов на 2 - години
Златан Попов на 3 - години
Златан Попов на 4 - години
С мама и тати - 19.07.2014
С баба и дядо - 19.07.2014
До нови срещи.
Следващ постинг
Предишен постинг
Търсене
Блогрол