Постинг
11.10.2015 20:13 -
Анталия - Sueno Beach Side - Кулинарните изкушения - 2 част
Автор: pitagorid
Категория: Туризъм
Прочетен: 7921 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 11.10.2015 20:17
Прочетен: 7921 Коментари: 4 Гласове:
8
Последна промяна: 11.10.2015 20:17
Анталия - Sueno Beach Side - Кулинарните изкушения - 2 част
Днес ще продължа с разказа си за почивката ни в Анталия, но както обещах, ще се спра върху кулинарните изкушения, които ни предлагаха в Хотелския комплекс Sueno Beach Side. Това ще направя предимно със снимков материал, защото то това няма как да се опише, освен да се види и най-вече да се опита и вкуси. Но понеже последното няма как да се покаже, остава само насладата за очите и фантазията за вкусовите качества.
Преди всичко нека да кажа нещо доста съществено. Някой може би ще ми направи забележка, че ви занимавам с тези "глупости", но понеже има много хора, които ми задават въпроса: "Ами какво толкова харесвам на турските курорти, щом там не се предлага свинско месо и всички други храни приготвени от свинско месо?", ще се опитам да ви убедя, че все пак има смисъл да ви представя турската кухня и нейните кулинарни предизвикателства.
Не зная защо много от българите се дразнят, че в Турция няма традиционните за нас кебапчета и кюфтета и всичко свързват с овнешкото месо и дюнерите. Ами щом не могат без тях, това си е техен проблем и нека да не ходят там. Българските курорти предлагат такива неща и нека почиват там. Гърция също е алтернатива.
Но тези, които не страдат от тези предразсъдъци, могат да видят тези вкусотии и да добият реална престава, за това как изглежда турската така наречена "шведска" маса. Тези, които са ходили в курортите по турското Егейско крайбрежие - Айвалък, Кушадасъ, Бодрум, Дидим, Мармарис и някои други по-малко известни, може би вече познават тази кухня, но тук все пак става дума за количеството, качеството и асортимента на храните, които предлагат "затворените" петзвездни хотелски комплекси в района на Анталия. Всъщност ще ви покажа, какво е това "ултра ол инклузив”.
Хотелският комплекс "Sueno Beach Side" разполага с 8 ресторанта. Главен ресторант "Аказия" и 7 тематични, така наречени "А ла карт" ресторанти, Азиатски (китайски), Мексикански, Италиански, Турски, Рибен, Пица ресторант и Барбекю ресторант. Барбекю ресторанта са намира до самия плаж, а всички останали са в приземния етаж на главния корпус.
Главният ресторант с 900 места и още 500 места на открита тераса.
Азиатският (китайски) ресторант
Мексиканският ресторант
Италианският ресторант
Турският ресторант
Пица ресторанта
Рибният ресторант
Входът на Side Sokagi
Освен това има и една "уникална улица" наречена "Side Sokagi" (изговаря се СИДЕ СОКААЪ), на която са разположени много специализирани сергии, които предлагат най-различни видове храни:
Сергия за дюнери, кюфтета, пилешко печено и чеверме (все още незаредена)
сладкарски изделия (баклави и всякакви видове ориенталски сиропирани сладкиши),
Сергия за плодове
суши, чили специалитети, национални турски готвени ястия, салати, кумпир (това са големи печени картофи с пълнеж от различни гарнитури),
Сергия за пасти, торти и сладкиши (все още не заредена)
макарони и паста, печени хлебни изделия, котлети и барбекю (пилешки и телешки пържоли), дюнери, кюфтета (телешки), чеверме (печено агнешко),
Сергия за бюрек, баници и макарони ( италианска паста)
сладоледи, млечни десерти, гюзлеми,
Сергия за чевермета
лахмаджун (турска тестяна пица с месо - агнешко или телешко и зеленчуци), сандвичи и бюргери, морски дарове, риби, плодове (включително дини и пъпеши).
Готварски екип и обслужващ персонал по улица Сиде (винаги усмихнати)
По долу вижте как са украсени сергиите по улица Сиде преди да бъдат отворени.
Предлагат се още различни видове газирани напитки (кока кола, спрайт, фанта), бира, айран, плодови сокове, турски чай, мляко, минерална вода, кафе (в това число и турско кафе на пясък), капучино, горещ шоколад и т.н. На тези сергии може да се храните от обяд чак до вечеря и то както сте си с банските (в ресторантите може да се храните само прилично облечени).
Малка бирария по улица Сиде
В ресторантите „а ла карт” можете да се храните само по заявка, поради ограничения брой места. През всичките дни на почивката, можете да си изберете само един от седемте ресторанта, където да се храните безплатно. Ако искате да посетите втори или трети ресторант, вече ще трябва да си плащате.
Главният бар в приемната на хотела (Лоби бар)
Барът в езерния комплекс
Разписание за работното време на баровете и ресторантите в хотелския комплекс
В комплекса има 17 бара и барчета, където освен безалкохолно и сокове се сервираше всякакъв алкохол, включително и марков - уиски, водка, вермути, вина, ликьори, джин, ром, мастика, узо, и не знам още какви - за разлика от други курорти, където се сервира само турски алкохол безплатно. Тук нищо не се плаща.
Барът покрай главния басейн
По долу виждате снимки как изглежда барът върху платформата в морето и какво се предлага в него.
Основно се предлагат над 20 вида коктейли, смеси от два или три вида алкохол, безалкохолна напитка и екзотична украса от пъпеш, ягода или ябълка. Интересното беше, че не видяхме пияни курортисти. На барчетата се предлагаха и различни видове ядки.
Ами какво още да пиша - гледайте. Под снимките може да добавям по някой коментар.
Топло прясно мляко
Специализиран щанд за диетични и диабетични храни
Щандът за плодови сокове
Щандът за различни видове подправки
Наздраве!!
До нови срещи
Днес ще продължа с разказа си за почивката ни в Анталия, но както обещах, ще се спра върху кулинарните изкушения, които ни предлагаха в Хотелския комплекс Sueno Beach Side. Това ще направя предимно със снимков материал, защото то това няма как да се опише, освен да се види и най-вече да се опита и вкуси. Но понеже последното няма как да се покаже, остава само насладата за очите и фантазията за вкусовите качества.
Преди всичко нека да кажа нещо доста съществено. Някой може би ще ми направи забележка, че ви занимавам с тези "глупости", но понеже има много хора, които ми задават въпроса: "Ами какво толкова харесвам на турските курорти, щом там не се предлага свинско месо и всички други храни приготвени от свинско месо?", ще се опитам да ви убедя, че все пак има смисъл да ви представя турската кухня и нейните кулинарни предизвикателства.
Не зная защо много от българите се дразнят, че в Турция няма традиционните за нас кебапчета и кюфтета и всичко свързват с овнешкото месо и дюнерите. Ами щом не могат без тях, това си е техен проблем и нека да не ходят там. Българските курорти предлагат такива неща и нека почиват там. Гърция също е алтернатива.
Но тези, които не страдат от тези предразсъдъци, могат да видят тези вкусотии и да добият реална престава, за това как изглежда турската така наречена "шведска" маса. Тези, които са ходили в курортите по турското Егейско крайбрежие - Айвалък, Кушадасъ, Бодрум, Дидим, Мармарис и някои други по-малко известни, може би вече познават тази кухня, но тук все пак става дума за количеството, качеството и асортимента на храните, които предлагат "затворените" петзвездни хотелски комплекси в района на Анталия. Всъщност ще ви покажа, какво е това "ултра ол инклузив”.
Хотелският комплекс "Sueno Beach Side" разполага с 8 ресторанта. Главен ресторант "Аказия" и 7 тематични, така наречени "А ла карт" ресторанти, Азиатски (китайски), Мексикански, Италиански, Турски, Рибен, Пица ресторант и Барбекю ресторант. Барбекю ресторанта са намира до самия плаж, а всички останали са в приземния етаж на главния корпус.
Главният ресторант с 900 места и още 500 места на открита тераса.
Азиатският (китайски) ресторант
Мексиканският ресторант
Италианският ресторант
Турският ресторант
Пица ресторанта
Рибният ресторант
Входът на Side Sokagi
Освен това има и една "уникална улица" наречена "Side Sokagi" (изговаря се СИДЕ СОКААЪ), на която са разположени много специализирани сергии, които предлагат най-различни видове храни:
Сергия за дюнери, кюфтета, пилешко печено и чеверме (все още незаредена)
сладкарски изделия (баклави и всякакви видове ориенталски сиропирани сладкиши),
Сергия за плодове
суши, чили специалитети, национални турски готвени ястия, салати, кумпир (това са големи печени картофи с пълнеж от различни гарнитури),
Сергия за пасти, торти и сладкиши (все още не заредена)
макарони и паста, печени хлебни изделия, котлети и барбекю (пилешки и телешки пържоли), дюнери, кюфтета (телешки), чеверме (печено агнешко),
Сергия за бюрек, баници и макарони ( италианска паста)
сладоледи, млечни десерти, гюзлеми,
Сергия за чевермета
лахмаджун (турска тестяна пица с месо - агнешко или телешко и зеленчуци), сандвичи и бюргери, морски дарове, риби, плодове (включително дини и пъпеши).
Готварски екип и обслужващ персонал по улица Сиде (винаги усмихнати)
По долу вижте как са украсени сергиите по улица Сиде преди да бъдат отворени.
Предлагат се още различни видове газирани напитки (кока кола, спрайт, фанта), бира, айран, плодови сокове, турски чай, мляко, минерална вода, кафе (в това число и турско кафе на пясък), капучино, горещ шоколад и т.н. На тези сергии може да се храните от обяд чак до вечеря и то както сте си с банските (в ресторантите може да се храните само прилично облечени).
Малка бирария по улица Сиде
В ресторантите „а ла карт” можете да се храните само по заявка, поради ограничения брой места. През всичките дни на почивката, можете да си изберете само един от седемте ресторанта, където да се храните безплатно. Ако искате да посетите втори или трети ресторант, вече ще трябва да си плащате.
Главният бар в приемната на хотела (Лоби бар)
Барът в езерния комплекс
Разписание за работното време на баровете и ресторантите в хотелския комплекс
В комплекса има 17 бара и барчета, където освен безалкохолно и сокове се сервираше всякакъв алкохол, включително и марков - уиски, водка, вермути, вина, ликьори, джин, ром, мастика, узо, и не знам още какви - за разлика от други курорти, където се сервира само турски алкохол безплатно. Тук нищо не се плаща.
Барът покрай главния басейн
По долу виждате снимки как изглежда барът върху платформата в морето и какво се предлага в него.
Основно се предлагат над 20 вида коктейли, смеси от два или три вида алкохол, безалкохолна напитка и екзотична украса от пъпеш, ягода или ябълка. Интересното беше, че не видяхме пияни курортисти. На барчетата се предлагаха и различни видове ядки.
Ами какво още да пиша - гледайте. Под снимките може да добавям по някой коментар.
Топло прясно мляко
Специализиран щанд за диетични и диабетични храни
Щандът за плодови сокове
Щандът за различни видове подправки
Наздраве!!
До нови срещи
Тагове:
Най-новият гръцки ресторант в София
Нощ на музеите и галериите 2 октовмри
Мария Хосе от Торес, Испания за ПРИ КОСЕ
Нощ на музеите и галериите 2 октовмри
Мария Хосе от Торес, Испания за ПРИ КОСЕ
Следващ постинг
Предишен постинг
Много добре изглежда всичко, струва си, наистина...:)
цитирайПревъзходна задочна разходка по красиви места.
Понеже имам неприязън към Турция, не я посещавам.
Но явно, курортите им са на ниво.
цитирайПонеже имам неприязън към Турция, не я посещавам.
Но явно, курортите им са на ниво.
Интересно и полезно! Поздрави!
цитирайЗа много години! А на именниците, Честито!
Желая здраве и нови пътувания.
цитирайЖелая здраве и нови пътувания.
Търсене
Блогрол